InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Sport Világa Sziszóval: Dupla dinamit férfi kajak egyes 1000 méteren – Kopasz Bálint és Varga Ádám elképesztő menetelése

Szegeden rendezték az év első nemzetközi kajak-kenu versenyét május 8-12. között. Az európai pótkvalifikációs ICF Gyorsasági Világkupa és Para Kajak-Kenu Világbajnokságon a magyarok a már meglévő olimpiai kvótákhoz további három indulási jogot szereztek és 16 éremmel zárták a viadalt.

Csodás idő és hangulat fogadta a szegedi olimpiai központba kilátogató szurkolókat, már-már világbajnoki hangulat volt a kajak-kenu pályán. Az évtizedek óta minden versenyen szurkoló kemény mag dobjának hangja már messziről hallható volt, és milyen jó ez a pályán versenyző magyar csapat tagjainak.

Tudják, érzik és hallják a biztatást, ami mindig plusz motivációt és energiát ad a versenyzőknek. A legjobban várt futam nem is lehetett más, mint a férfi K-1 1000 méter, hiszen ezen a távon

Kopasz Bálint hatalmas fölénnyel győzött a királyi számban Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarországnak két világklasszis versenyzője is van. Kopasz Bálint és Varga Ádám már megmutatta az olimpián, hogy náluk jobb nincs a világon és ez most sem volt másképp. Bár az olimpia óta eltelt

három év, versenyzőink még mindig magabiztosan uralják a sportág királyszámát, és ez nem kis szó.

Már a középfutamok után bízhattunk a jó eredményben, hiszen olimpiai arany- és ezüstérmes versenyzőnk is remek teljesítményt nyújtott. A döntő mezőnyére sem lehetett panasz, hiszen a két magyar klasszis mellett a szám további sztárjai – Thomas Green, Josef Dostal, Jakob Thordsen, valamint Fernando Pimenta is rajthoz állt.

Varga Ádám – Fotó: MKKSZ

Kopasz Bálint a tőle megszokott módon erősen kezdett, olyannyira, hogy féltávnál már jelentős előnnyel vezetett és ez kitartott a táv második felére is, győzelméhez kétség sem férhetett. Varga Ádám is óriásit hajrázott és az utolsó métereken, hasonlóan a tokiói olimpiai döntőhöz becsúszott a portugál Fernando Pimenta elé és ezüstérmet szerzett.

Kimagasló teljesítmény két remek fiatalembertől, akik évek óta elképesztő magas szinten kajakoznak és készülnek az olimpiára.

Bár június elején lesz az olimpiai válogató, méltán bízhatunk benne, hogy mindkét egyes versenyzőnk ott lesz Párizsban és újra szurkolhatunk nekik.

Hajrá fiúk!

SZABÓ SZILVIA
szabo.szilvia@bomalapitvany.hu
bomalapitvany.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben