Utazó
Spabook – 3 fürdő, amit ne hagyj ki a nyáron!
  • 2021. június 30.

Most, hogy végre lekerülhetnek a maszkok a szabadban és egyre jobban visszatér a régen megszokott életünk, ismét újranyitnak a fürdők is. Számos egység van olyan kedvelt üdülőhelyen, ahol viszonylag hamar egészen sok vendég jelent meg, ugyanakkor Budapest elsősorban a külföldiek kedvelt városa, mi magyarok kicsit megfeledkezünk róla. Tuti tippet szeretnék most adni, és ez határidős: ameddig a külföldi tömegek vissza nem térnek, szívből ajánlom a történelmi fürdőink meglátogatását, mert utána évtizedekig nem lesz esélyünk ilyen élményre!

Rudas Fürdő

A Rudas a külföldi fiatalok talán legkedveltebb fürdője, különösen rajonganak a tetőn elhelyezkedő panorámás pezsgőfürdőért, ahol telefonok százezrei kerülnek elő évente, mert a különleges látványt mindenki szeretné megörökíteni. Én is megtettem, természetesen. Egészen szívbemarkoló és felemelő, ahogyan szinte a város felett lebegünk és elénk tárul az Erzsébet híd és a Szabadság híd látványa.

A Rudas fürdő nem pusztán csodaszép törökfürdőt rejt magában, hanem modern wellness medencéket és a város legkellemesebb vizű úszómedencéjét is, ami naplemente után kifejezetten varázslatos, mélykék színben pompázik. Végtelenül elegáns az egész hely, magával ragadó a hangulata. Most, amikor nincsenek itt a turisták tömegei, érdemes élni az alkalommal és gyönyörködni mindazokban az apró részletekben, amiket így van idő, tér és lehetőség megfigyelni.

Gellért fürdő

A Gellért fürdő patinás komplexuma már a bejáratával is lenyűgöz, olyan, mintha a világ egyik legnagyobb és legelegánsabb színházába érkezne az ember. Vörös textilek, réz korlátok, mozaikok, szobrok, erkélyek, tényleg, mint a mesében.

A központi úszómedence képét mindenki ismeri, de azt sokan nem tudják, hogy van mellette mindkét oldalon 2-2 termálvizes medence, 35-36-38-40 fokos vízhőmérséklettel. Ezekben a víz színe valószínűtlenül szép, élmény ránézni, különösen, ha sikerül kifognunk egy pillanatot, amikor épp mindenki átmegy egy másikba, vagy eltölt pár percet a gőzkabinban.

Széchenyi fürdő

Mi mással is zárhatnám a felsorolást, mint a Szecskával, amiről mindenkinek van valami kép a fejében, de csak a törzsvendégek ismerik igazán a hatalmas fürdőkomplexumot. Egész napos programnak is tökéletes, mert annyiféle medence, szauna és gőzkabin található benne, ráadásul oly’ nagy méretben, hogy bőven kitart ezek felfedezése több órán keresztül is.

A szabadtéri úszómedence hatalmas, és szinte csábít a sportolásra, hogy ne csak lazítson az ember, avagy a sok pihenés között egy kicsit mozgassa is meg magát. Az én kedvenceim a két végén található, élményelemekkel is ellátott, melegebb vizes medencék. Ezekben ázni, élvezni a dögönyözők áldásos masszírozó hatását és közben nézni a kék eget – akár még télen is -, ez az, ami igazán kikapcsol.

Kassay Tamás
facebook/spabook
instagram@spabook
www.spabook.net


Olvass bele a magazinunkba is: