InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódKiemelt tartalomTrend

#JustMarried: minden, amit az esküvői sminkről tudnod kell

Beköszöntött a nyár és ezzel együtt megkezdődött az esküvőszezon is. Kislányként tűpontos elképzelésünk van róla, hogy amikor majd felnövünk, milyen csodás esküvőn fogjuk kimondani a boldogító igent a nagy Ő-nek. Persze, akkor még fogalmunk sincs róla, hogy addig a tökéletesen eltervezett napig mennyi fontos döntést kell meghoznunk, hogy valóban feledhetetlen emlék maradjon, méghozzá jó értelemben.

A sminkről igen ritkán esik szó, pedig sarkalatos pontja az esküvőnek, sőt, kimondható, hogy a sminkes személye az igazán fontos a menyasszony számára. Mi, sminkesek vagyunk azok, akik az utolsó pillanatig kísérjük a menyasszonyt. Tapasztalatunk az, hogy az esküvő előtti pár órában a család és a barátok is nagyban készülődnek, és majdnem ugyanannyira izgatottak, mint az ara. Mi vagyunk, akik az esküvő előtti utolsó pillanatokban egy kis nyugalmat sugárzunk a menyasszonynak, tökéletesítjük a megjelenését, eligazgatjuk a fátylat. Így tehát érdemes egy olyan sminkest választanunk a nagy napra, akivel tökéletes az összhang.

Érdemes jól megfontolni, hogy mit is szeretnénk, de azt tanácsoljuk, hogy a menyasszonyi sminknél érdemes hallgatni a profi szakemberre, megfogadni a tanácsait és megfontolni a javaslatait. Szépek szeretnénk lenni az esküvőnkön, a legjobb formánkat mutatva a jövendőbelinknek. Legyen makulátlan a bőrünk, szép, hangsúlyos a szemünk, de tartózkodjunk a túlzásoktól. Egy piros száj például nem ideális választás egy esküvőre, mert hiába kaphatók ma már tartós rúzsok, folyton figyelni kell rá. Számtalan csók és puszi csattan, eszik, iszik a menyasszony. Nincs idő az állandó korrekcióra. Ezért inkább kevesebb törődést igénylő színt válasszunk. Érdemes a sötét szemfestést is kerülni, mert egy menyasszony mindig a tisztaságot, ártatlanságot jelképezi, ebbe a képbe pedig nem illik bele egy esti, füstös smink.

Természetesen itt is vannak kivételek, hiszen, ha valaki, egyéniségéből adódóan, hétköznap is erős sminkben jár, nyugodtan viselhet ilyet az esküvőjén is. Viszont azoknak, akik egy szempillaspirállal oldják meg a napi sminkjüket, érdemes visszafogottabb sminkben megjelenni az esküvőjükön, mely a természetes szépségüket emeli ki. Nyilván mindenki a legszebb arcát akarja mutatni a vőlegényének, de azért ne lepjük meg őt túlságosan…

Amit mi javaslunk, az abszolút illeszkedik a mostani sminktrendekbe. Ajánlunk egy szép, visszafogott, de mégis finoman kiemelt szemsminket, tökéletes alapozással és púderezéssel, egy klasszul kiválasztott pírral, elegáns highlighterrel, és az elmaradhatatlan műszempillával. Nincs semmi, ami jobban kiemeli a szemünket, mint egy szép, természetes hatású műszempilla.

Ha szeretnénk a nászúton is pillát rebegtetni, akkor érdemes tartós pillát választanunk. Ezt természetesen ne hagyjuk az utolsó pillanatra, inkább egy hónappal a nagy nap előtt csináltassuk meg egy szakemberrel, hogy előjöjjenek az esetleges gyerekhibák, illetve legyen ideje a szemünknek megszokni “új barátait”. Az esküvő előtt pedig már csak egy töltésre szaladjunk el!

Mindehhez a visszafogott sminkhez elég a natúr száj. Ami a szemszíneket illeti, inkább földszínekben gondolkodjunk. Ha szeretnénk egy kicsit fokozni a hatást, kérhetünk szaténfényű vagy csillámos szemhéjport is. Tartózkodjunk a színes szemhéjporoktól, maradjunk az elegáns árnyalatoknál.

Ha profi sminkest választunk, akkor hasznos instrukciókkal, illetve egy kis javítós csomaggal fog minket utunkra engedni, hogy a szertartás és az este folyamán is korrigálni tudjuk sminkünket. Nyári melegben érdemes még inkább figyelni a smink tartósságára, illetve az esetleges izzadás elkerülésére. Természetesen az izzadást nem lehet meggátolni, de a megfelelő anyagok használata mellett egy gyakorlott sminkes úgy teszi fel a sminket, hogy az izzadságtól nem lefolyik, hanem apró cseppekben kiül a sminkre és egy kozmetikai kendővel gyakorlatilag a smink sérülése nélkül felitatható. Minőségi anyagok használatával elkerülhető a fülledt bőr-hatás. Amint fejben összeállt a frizura, ruha, dekoráció hármasa, máris felkérhetjük sminkesünket egy próbára. Ezen az alkalmon kipróbálhatjuk a nekünk tetsző sminket, itt van lehetőség picit eljátszani a lehetőségekkel.

Így, ha minden összeállt a menyasszony fejében, nincs más dolga, mint szeretetben várni a nagy napot, hisz jó esetben minden úgy alakul, ahogy kislány korában eltervezte.

Kedves menyasszonyok, legyen csodálatos a nagy napotok!
Sminkre fel!


ENG:

The wedding-day makeup always needs perfect preparation and special care: it has to fit the brides style, must be naturally beautiful, moreover, it needs to go well with the whole colour-world of the wedding at the same time. We would like to suggest a perfectly blotless foundation with a solid eye makeup and natural lip-looking. Don’t forget the main elixir of every wedding day: the shining of the bride with natural but elegant solutions!


Jó sminkelést kíván a SminkLabor csapata, Herendi Viki és Huszerl Barbara!

www.sminklabor.com 
facebook.com/sminklabor
instagram.com/sminklabor

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

SminkLabor – Mennyi az elég? És mennyi a sok?

Zalai Mariann

The Power of Powder – szuper púdertippek a SminkLabortól

InfoPont

Tiltólistás ruhadarabok 30 felett?

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben