InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

Sétálj velünk Budapesten!

Budapest amellett, hogy gazdag történelme, építészeti öröksége, kulturális kínálata miatt az egyik legkedveltebb Közép-európai célpont az utazók számára, szerencsés fekvésének és a várostervezőknek köszönhetően belvárosa akár gyalogosan is könnyen bejárható. És persze sétálóutcák, parkok és meseszép hidak is várják a barangoló turistákat.

1. Budai Várnegyed

A Széchenyi István térről a Budapest egyik jelképének is számító Lánchídon átsétálva a Clark Ádám téren találjuk magunkat, ahonnan ösvény vezet fel a Budai Várnegyedbe. Ha a lépcsőzés nem a kedvencünk, akkor elektromos busszal, de a különleges Budavári Siklóval is feljuthatunk a Szent György térre, ahonnan a macskaköves kis utcácskákon át indulhat is a Budai Várnegyed felfedezése. Akármerre barangoljunk, előbb-utóbb biztosan eljutunk a Mátyás-templomhoz, és a Halászbástyáról nyíló páratlan kilátásban is gyönyörködhetünk.

2. Lövőház utca

Ha a Bécsi kapu irányba sétálunk le a Budai Várból, a Széll Kálmán térre érkezve már közel járunk a Lövőház utcához, a környékbeliek kedvenc találkozóhelyéhez. A hangulatos sétálóutcában borozók, bisztrók és éttermek várják a vendégeket, akik pedig még mindig éreznek magukban energiát, vacsora vagy egy pohár bor után könnyedén átjuthatnak az utcából nyíló kapun a Millenáris Parkba egy kis sétára vagy kacsa-etetésre.

3. A Városliget és a Margitsziget

Már a Városligetbe kivezető út is felér egy kulturális túrával. Az Andrássy úton végig sétálva az UNESCO világörökségi helyszínén vezetnek lépteink, majd a Hősök terére érve csodálhatjuk a védettséget élvező Millenniumi emlékművet és a teret határoló múzeumokat. Innen már csak néhány lépés a Városliget, ahol a romantikus filmdíszletnek is beillő Vajdahunyad várának árnyékában csónakázhatunk, télen pedig korcsolyázhatunk is. A Margitsziget 150 éves tölgyfái alatt üldögélve, a Japánkertben barangolva, a Zenélő szökőkút fényjátékát nézve egy-kettőre megfeledkezhetünk arról, hogy csak pár percre vagyunk a nyüzsgő városi forgatagtól.

4. Hajós utca

Az Operaház melletti kis utca talán a város pesti oldalának egyik legbájosabb helye. Lenyűgöző szecessziós épületek szegélyezik a sétálóutcát, ahol egyre-másra nyílnak a kávézók, éttermek és bárok. Az egykor kétes hírű zugivóiról és kocsmáiról elhíresült utca, mára már az egyik legkellemesebb hely a városban, ha pihenésképp meginnánk egy jó kávét. Nem mellesleg Budapest egyik legjobb olasz étterme is itt található, a pici, ám mindig kifogástalan minőségű fogásokat felszolgáló A Presto.

5. Ráday utca

A Ráday utca, ha nem is teljesen sétáló utca, de a csillapított közúti forgalomnak köszönhetően vált az éttermek utcájává. A Kálvin tér felől indulva éttermek, bárok, bisztrók népesítik be az utca két oldalát, különleges, pezsgő hangulatot kölcsönözve a környéknek. És azoknak is érdemes erre sétálni, akik kedvelik a különlegességeket, ugyanis itt található a Costes, az első étterem, amely Budapesten elnyerte a Michelin-csillagot.

6. Fashion street és a Váci utca

Talán nincs is olyan utazó, aki a budapesti látogatása során ne sétálna végig a Deák Ferenc utcán és a Váci utcán. A felújított Vörösmarty térbe csatlakozó két sétálóutca nemcsak a divat szerelmeseinek kedvez üzletek százaival, de a szuvenírek beszerzéséhez is kiváló helyszín. Akiket pedig hidegen hagy a vásárlás, azok fordítsák felfelé a tekintetüket. A Váci utcát szegélyező épületek csodás homlokzataitól biztosan eláll majd a szavuk.


Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

26. Budapest Borfesztivál

Zalai Mariann

Végre nyit a Vegan Garden Budapesten!

InfoPont

A Budapest Parkban idén október közepéig tart az indián nyár

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben