Életmód
Segíts Te is, mentsük meg együtt a bolygónkat!
  • 2018. április 5.

Ha máskor nem is fektetünk olyan nagy hangsúlyt a környezettudatosságra, április 22-e talán évről évre egy kicsit erősebben ébreszt rá minket arra, hogy igenis törődnünk kell a Földünkkel: idén kötelezd el magad még jobban a bolygó védelme mellett és fogadd meg a tanácsainkat, amik bár kis lépések Neked, hatalmasak a környezetednek!

 

Takaríts ésszel!

Tudtad, hogy a tisztítószerek, amiket használsz, nagyon könnyen bekerülnek a talaj rétegeibe? Használj 100%-ig környezetbarát termékeket (szódabikarbóna, mosódió, citrom, ecet), és bánj óvatosan az erős vegyszerekkel!

Spórolj a vízzel!

Próbálj meg rövidebbeket zuhanyozni, ne hagyd a csapot csöpögni, és fogmosás, valamint mosogatás közben is zárd el a csapot, amikor nem kell a folyóvíz!

Válassz szezonális gyümölcsöket!

Felejtsd el azokat a zöldségeket-gyümölcsöket, amik többet utaznak, mint Te! Járj piacra és termelőktől vásárolj, szezonális finomságokat! Nemcsak a környezeted, de az egészséged is meghálálja majd.

Villanykörtecsere azonnal!

Egy energiatakarékos izzó 65%-kal kevesebb energiát fogyaszt a hagyományosnál – van még kérdésed?

Hagyd otthon a kocsidat!

Ha szép az idő, nem kell rohannod és nagy távolságokat megtenned munka után, akkor válaszd a biciklidet, vagy járj tömegközlekedéssel! De ha mégis az autó mellett döntesz, szervezd össze a szomszédságból, hogy közös kocsival induljatok el! Társaságépítő, eloszlik a benzinpénz, ráadásul a Föld is jól jár – mindenkinek így lesz a legjobb!

Újrahasznosított termékek

Ruhadarabok, papír, műanyag termékek, elemek – mindenből igyekezz újrahasznosítottat választani! Jó érzés lesz Neked is, hosszútávon pedig a környezeted hálálja majd meg. Gyűjtsd szelektíven a hulladékot (de reméljük, ez alapvetés), valamint mindig “A” energiaosztályú elektromos termékeket válassz!

Bevásárlás nejlonnal? Nem!

Minden alkalommal kérsz egy zacskót a pénztárnál? Felejtsd el ezt a rossz szokásod és nevezz be egy nagy vászontáskára, amit minden alkalommal magaddal viszel!

Komposztálj!

Nem lenne jó érzés háztartási szemétből hasznosítható műtrágyát csinálni? Akkor alakíts ki otthon egy komposztgödröt és használd fel a kertben, azokhoz a növényekhez, amiket Te magad ültetsz el!