InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Segíts megvédeni a nyugat-tobai esőerdőt!

A Lush a limitált kiadású Orangután fürdőbomba eladásából származó bevételekkel a helyi közösségeket és az orangutánbarát megélhetési formák létrehozását támogatja

Május 9-től (Magyarországon május 16-tól) a Lush az SOS-t (Szumátrai Orangután Társaság) támogatva globális kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet a kevéssé ismert, de annál fontosabb nyugat-tobai vadvilági menedékhelyre, és hogy támogassa az ott élő közösségeket ennek a hihetetlen esőerdőnek a megvédésében. 2018-ban a Lush megbízást adott az orangutánok szumátrai élőhelyeinek feltérképezésére. A tanulmányból kiderült, hogy Nyugat-Toba a szumátrai esőerdő kritikus jelentőségű területe a veszélyeztetett megafauna megőrzése szempontjából, többek között a szumátrai orangutánok, a szumátrai tigrisek, a gibbonok, a szarvascsőrű madarak és a maláj medvék számára.

“Az SOS nagyon izgatott, hogy a Lush-sal dolgozhat. A kampány abban segít, hogy az orangutánok boldogan élhessenek a vadonban, miközben a Lush vásárlóit világszerte összekapcsolja az orangutánok hihetetlen erdei otthonával. Nyugat-Toba az egyik legfontosabb esőerdei terület a világon, és ennek az együttműködésnek köszönhetően támogatni tudjuk az erdő szélén élő közösségeket abban, hogy megvédhessék ezt a területet a jövő számára az emberek, az orangutánok és a bolygó érdekében is.”

Helen Buckland, az SOS igazgatója

Az SOS-nek létfontosságú forrásokra van szüksége ahhoz, hogy biztosíthassa Nyugat-Toba erdeinek hosszú távú védelmét és regenerációját. A befolyó támogatást olyan konzervációs kezdeményezésekre fogják fordítani, amelyeket Nyugat-Toba közösségei, az SOS, és az ő frontvonalban dolgozó partnereik együtt terveztek meg. Ez a két fő céljuk van:

  • Folyosó biztosítása a vadvilág számára az erdők között, hogy újra összekapcsolják az orangutánokat és a többi veszélyeztetett megafaunát, biztosítva a jövőjüket.
  • Olyan eszközök biztosítása a nyugat-tobai erdőszéli közösségek számára, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy elvessék egy valóban fenntartható fejlődés magvait.

Ennek az erőfeszítésnek a támogatására a Lush piacra dobja a limitált kiadású Orangutan fürdőbombát, amely az üzletekben és online is kapható amíg a készlet tart. A termék eladásából befolyó teljes bevétel (az adók levonása után) természetvédelmi lépéseket támogat Nyugat-Tobában. A fürdőbomba egyenesen Szumátráról származó sötét pacsuliolajat tartalmaz, amely egyszerre vonzó és földelő illatot kölcsönöz a fürdőnek.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

IMMÁR TIZEDSZER: Cápafesztivál

Glück Viktória

Beauty Valentine – Legyen a szebb arcbőr az újévi fogadalmad!

Glück Viktória

Rémesen jó buli a fürdószobában!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben