InfoPont Ajánló Magazin
BalatonKikapcsoló

Safety First a Balaton Soundon

Az InfoPont csapata sem hiányozhatott az idei év legnagyobb bulijáról, a Balaton Soundról. Azt már megszokhattuk, hogy a soundosok mindig kitalálnak valamit, valamit, ami új, és valamit, ami jó ügyet szolgál. A Safety First kampány, a Balaton Sound speciális önkéntes programja, amelyet Zorigt Batjin indított útjára, és 2018 óta állandó kiegészítő szolgáltatásként működik a fesztiválon.

Fotó: Mesterházy Gábor

A program célja, a lehető legkevesebbre szorítsák a fesztiválokon előforduló egészségügyi, biztonsági és technikai problémákat.

Ennek érdekében a fesztivál területén több helyen, jól látható, állandóan nyitva tartó Safety First pontokat alakítottak ki, amikhez egy-egy Safety First team kapcsolódott.

Ezt a remek kezdeményezést 2020-ban nemzetközi elismerésben részesítették: European Festival Awards (EFA) díjátadó gáláján az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában elhozták a fődíjat.

A program egyik fő eleme az edukáció

Szakértők részvételével és segítségével preventív megoldásokat nyújtanak a váratlan problémákra. Ebben az évben dr. Hevesi Krisztina, egészségfejlesztő szakpszichológust és dr. Zacher Gábor, toxikológust hívták meg.

„A tudatos és élménygyűjtő fesztivál viselkedés lehet a cél, az, ami pozitívan gazdagítja a személy szociális hálóját és egyben az élményvilágát is. A Safety First kampány rendkívül fontos, segítségével a fesztiválozó mindvégig tisztában van azzal, hogy mikor, hova és kihez fordulhat bármilyen probléma esetén, növelve ezzel a biztonságérzetét.„ – mondta dr.Hevesi Krisztina, amikor a Safety First-ről kérdeztük.

Fotó: Mesterházy Gábor

Az InfoPont is bevetette magát

A bulizás közben szöget ütött a fejünkbe, hogy mivel a Safety First applikáció angol nyelvű, milyen jó lenne, ha magyarul is elérhető lenne. Hála a soundosok rugalmasságának, másnapra már magyar nyelven is elérhetővé vált a fiatalok részére. Respect!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

BuliNEKED!

Bala

Hubertus Hof – Az álmok földje

Zalai Mariann

Gasztrohegy – vigyünk színt a novemberbe!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben