InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Recept- Sütőtök krém

 Hozzávalók:

50 dkg sütőtök

6 evőkanál natúr joghurt

2 gerezd fokhagyma

pár csepp citromlé

1 kiskanál őrölt fahéj,

1 kiskanál őrölt római kömény

őrölt chilikeverék (ízlés szerint)

1 tk. curry-fűszerkeverék

1 ek olivaolaj

frissen őrölt bors

Elkészítés:

  • A tököt megmossuk, daraboljuk, majd hosszában kettévágjuk.ó
  • Tegyük a sütőbe 220 fokon sülni 30 -35 percet, míg megpuhul és enyhén megpirul.
  • Kanállal szedjük ki a héjból, tegyük tálba, adjuk hozzá a joghurtot a, a zúzott fokhagymákat.
  • Pürésítsük krémesre.
  • Ízesítsük a fahéjjal, chilivel, curry-fűszerrel, római köménnyel és pár csepp citromlével.

 

Pirítósra kiváló krémes élvezet!

 

 

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Irány a természet!

InfoPont

6 kirándulóhely, ahová el kell menned idén ősszel

InfoPont

Gourmet fesztivál – A gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben