Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
6 evőkanál natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé
1 kiskanál őrölt fahéj,
1 kiskanál őrölt római kömény
őrölt chilikeverék (ízlés szerint)
1 tk. curry-fűszerkeverék
1 ek olivaolaj
frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A tököt megmossuk, daraboljuk, majd hosszában kettévágjuk.ó
- Tegyük a sütőbe 220 fokon sülni 30 -35 percet, míg megpuhul és enyhén megpirul.
- Kanállal szedjük ki a héjból, tegyük tálba, adjuk hozzá a joghurtot a, a zúzott fokhagymákat.
- Pürésítsük krémesre.
- Ízesítsük a fahéjjal, chilivel, curry-fűszerrel, római köménnyel és pár csepp citromlével.
Pirítósra kiváló krémes élvezet!
Olvass bele legújabb magazinunkba!