InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Recept- Sütőtök krém

 Hozzávalók:

50 dkg sütőtök

6 evőkanál natúr joghurt

2 gerezd fokhagyma

pár csepp citromlé

1 kiskanál őrölt fahéj,

1 kiskanál őrölt római kömény

őrölt chilikeverék (ízlés szerint)

1 tk. curry-fűszerkeverék

1 ek olivaolaj

frissen őrölt bors

Elkészítés:

  • A tököt megmossuk, daraboljuk, majd hosszában kettévágjuk.ó
  • Tegyük a sütőbe 220 fokon sülni 30 -35 percet, míg megpuhul és enyhén megpirul.
  • Kanállal szedjük ki a héjból, tegyük tálba, adjuk hozzá a joghurtot a, a zúzott fokhagymákat.
  • Pürésítsük krémesre.
  • Ízesítsük a fahéjjal, chilivel, curry-fűszerrel, római köménnyel és pár csepp citromlével.

 

Pirítósra kiváló krémes élvezet!

 

 

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Palacsintázás, nem csak hétvégi ejtőzésként

Zalai Mariann

Szeptemberi magazin

InfoPont

5 híres magyar nevét viselő étel legendája

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben