InfoPont Ajánló Magazin
GasztroInfoPont

Protokolldesszert verseny döntő és díjátadó

A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy egyszeri, különleges gasztro-diplomáciai desszertpályázatot hirdetett, melynek célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert életre hívása.

A verseny fővédnöke: dr. Nagy István agrárminiszter

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség támogatásában az egész napos zsűrizést a Stefánia palotában rendezték meg, ahol köszöntőt mondott Zsiga Tamás László, Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, majd ünnepélyesen megnyitotta a rendezvényt.

A 27 benevezett alkotásban megjelentek a nemzeti értékek, Hungarikumok és olyan izgalmas alapanyagokat használnak fel a cukrászok, mint a rozmaring, a kamilla, az akácvirág, a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér, a füstölt fűszerpaprika és ahomoki szarvasgomba. A gyümölcsök közül idén a fürtös meggyé, a szatmári szilváé és a sárgabaracké volt a főszerep.

Az eredményhirdetés alkalmával egy gasztrotörténelmi pillanatot is átélhettek a jelenlevők, ugyanis megszületett a Széchenyi tányérdesszert, amit Széchenyi Tímea elnök asszony jelentett be. A zsűri a tányérdesszert kategória győztes alkotását ítélte méltónak, hogy viselje a Széchenyi nevet.Az alkotója Varga Ádám, a szombathelyi Mészáros Cukrászda cukrászmestere és a CASINO néven nevezték be a versenyre. A tányérdesszert díszítése és színvilága megpróbálja felidézni a kaszinók színességét, bohémságát és Széchenyi István kedvelt alapanyagait használták fel, a csokoládét, a kávét, a szilvát és még egy gyógynövénylikőr is megjelenik a tányéron.

TÁNYÉRDESSZERT KATEGÓRIA:

Aranyérem + Széchenyi Emlékérem, a Széchenyi Desszert cím nyertese: CASINO – Varga Ádám (Mészáros Cukrászda, Szombathely)

Ezüstérem + Magyar Cukrász Ipartestület workshop nyertese:MEGGYES TÁNYÉRDESSZERT – Balogh László (Kézműves Cukrászda, Gyula)

Bronzérem + Csokoládé Akadémia tanfolyam nyertese:A LEGNAGYOBB… – Tóth Norbert és Görgics Balázs (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

PROTOKOLLAJÁNDÉK – CSOMAGOLHATÓ DESSZERTEK KATEGÓRIA:

Aranyérem + Széchenyi Emlékérem nyertese: ROZMARINGOS SZATMÁRI SZILVÁS BONBON – Dienes Andrea (Richness Bonbons & Cakes, Pilisszentiván)

Ezüstérem + Kézműves Cukrászatért Alapítvány tanfolyam nyertese:BONBONVÁLOGATÁS 1. – Balogh László (Kézműves Cukrászda, Gyula)

Bronzérem + Magyar Cukrász Ipartestület workshop nyertese:FŰSZERES-PEZSGŐS LEMON CURD BONBON – Dienes Andrea (Richness Bonbons & Cakes, Pilisszentiván)

MINDEN MENTES DESSZERTEK KATEGÓRIA:

Aranyérem + Széchenyi Emlékérem nyertese: DESSZERTEK HÍDJA – Benczur Sándor (Marcipán Cukrászda, Hódmezővásárhely)

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM KÜLÖNDÍJAS:

RUMOS DIÓ MÁLNA VARIÁCIÓKKAL ÉS AKÁCMÉZES-BODZÁS CITROM SORBET-TEL – Lukács Péter (MH BHD Kiemelt Vendéglátást Biztosító Alosztály, Budapest)

Cukrász szakmai zsűri tagjai voltak:

Béres Anett cukrász, a Borkonyha és a Textúra étterem cukrászséfjeErdélyi Balázs cukrászmester, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnökeFüredi Krisztián cukrászmester, a Hisztéria Cukrászdák vezető cukrásza

Vendéglátás szakmai zsűri tagjai voltak:

Gulyás Károly, a Szakácsok Világszövetségének állandó zsűritagjaKovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökeMeskál Tibor, a Corinthia Hotel Budapest Senior Duty Manager

Társadalmi/szervezői zsűri tagjai voltak:

Hossó Nikoletta, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete elnökeProhászka Béla, a Magyar Nemzeti Értéktár és Hungarikumok Szövetsége alelnökeSzéchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke

Fotókredit: Magyar Cukrász Ipartestület

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben