Utazó
Programturizmus – November
  • 2020. november 3.

NOV. 13-15.
BAKONY EXPO – BAKONYI ÍZEK VÁSÁRA

Veszprém

Nehézsúlyú járművek összecsapása a pályán, ahol a kisebb járgányok is Te is várod már a novembert, amikor a Bakony színe-java összegyűlik a Veszprém Arénában? Ha november, akkor ismét Bakony Expo, a Veszprém Arénában idén is három napon át élvezhetjük a bakonyi, Balaton-felvidéki és környékbeli ínyencségeket, kézműves portékákat. A Bakony Expo már hetedik alkalommal hív egész hétvégés kalandra kicsiket és nagyokat. A 2020-as év témája a gomba lesz.


NOV. 13-15.
GARDA FESZTIVÁL – GARDÁLIA, A LÁTOTT HAL ÜNNEPE

Tihany

Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a látott halak, a gardák tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. A garda – vagy más néven látott hal -, millió szám gyűlik össze, hogy a mély vízben teleljen. A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai.


NOV. 13-15.
MÁRTON-NAPI LIBALAKOMA EGRI BORCSILLAGOKKAL

Debrecen

Debrecen központjában, látványkonyhákban készülnek majd a hagyományőrző ízletes libaételek és egri borászatok kínálják finom nedűiket. Ínycsiklandozó ételek, isteni borok, színes színpadi programok, 3 napon keresztül Debrecen szívében, a Nagy Templom előtti Kossuth téren. A környék legszínesebb családi programja.


NOV. 25. – DEC. 15.
DIÓSGYŐRI MIKULÁSVONAT

Diósgyör

A idei évben 18. alkalommal zakatol a Mikulásvonat. Ismét sok meglepetéssel készül a társulat. A Mikulásvonat idén sem marad el, ebben az évben is szeretnénk eljuttatni az élményt a gyerekekhez, az aktuális körülményekhez alkalmazkodva. Ez azt jelenti, hogy az idei év kicsit más lesz, mint eddig, de bízunk benne, hogy jövőre a megszokott kerekeken gurulhatunk tovább. A Mikulásvonatozás nem csupán egy hétköznapi utazás a lillafüredi kisvasúton, hanem egy varázslatos, hihetetlen kaland a Mikulás varázslatos világában.


NOV. 29. – FEB. 2.
VÖRSI BETLEHEM

Vörs

Vörs faluja és a Szent Márton Püspök Templom beltéri betleheme mára igazi kuriózum lett. Közép-Európa legnagyobb betlehemét az adventi időszakban nem csak szerte Magyarországról látogatják, hanem sokan külföldről érkeznek megcsodálni azt. Idén 71. alkalommal állítja fel a falu apraja-nagyja a világ legnagyobb, templombelsőben megcsodálható betlehemét. Újdonság, hogy ebben az évben először adventi vásárt is szerveznek a falubeliek, hogy meghitt hangulatot, étkezési és pihenési lehetőséget teremtsenek a falut és a betlehemet megtekinteni vágyó utazóknak.


DEC 8.
ANDRÁS-NAPI VÁSÁR

Szeged

Nagykőrös városban nagy hagyományokra tekint vissza a vásározás. A település első vásárainak megtartási jogát még a 16. században kapta. A vásárok látogatóinak száma általában 8.000-10.000 fő, Szent György, valamint Szent Mihály napi sokadalmak 20.000 fő fölötti résztvevőt is mozgósíthatnak, ami köszönhető a nagy vásárainkon megrendezésre kerülő hagyományőrző programoknak. Fellépnek néptáncosok, bábosok, van magyar nóta, operett, egyéb vásári műsor.


Olvass bele a magazinunkba is: