InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

Programturizmus – Május

Május 1-30.
Rhododendron Virágzás

Jeli Arborétum – Kám

A kert ikonikus növénye a kaukázusi, sárga illatos Rhododendron május elejétől, május közepéig virágzik a tűzvörös japán, kurume havaszépével. A 2021-es évben a csúcsvirágzás május 10-20 között várható, amikor a korábban nyíló lombhullató fajok együtt virágoznak az örökzöld, nagyvirágú Rhododendronokkal. Pünkösdkor, és május végén az örökzöld Rhododenronok még nyílnak az Appalache-hegységből származó narancsazáleák egyetemben.


Május 1-től
Kerekerdő Élménypark

Debrecen

A debreceni Kerekerdő Élménypark, Kelet-Magyarország legszebb élmény és meseparkja, mely egész napos kikapcsolódást kínál korhatárok nélkül kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Kerekerdő Élménypark egy stílusosan kialakított létesítmény, mely a gyerekeket a mesék világába kalauzolva fejleszti fizikai képességüket, gondolkodásukat, ösztönzi kreativitásukat. Mindemellett a családok számára a közös játék színtere is, ahol az együtt töltött idő összekovácsoló erejű.


Május 8-tól
Szegedi füvészkert látogatás

Szeged

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a 17 hektáros területen több mint 5000 növényfajnak és fajtának nyújt otthont. A trópusi és mediterrán üvegház az esőerdők, mediterrán vidékek és a sivatagok egzotikus növényvilágából kínál látnivalókat. A rózsakert, fűszer- és gyógynövénykert, rendszertani gyűjtemény, az egzotikus és hazai kultúrnövények gyűjteménye, egynyári és évelő növények ágyásai valamint
az arborétum fafajai egész évben kínálnak látnivalót.


Május 22.
Bihari Táj Napja természetvédelmi nyílt nap

Biharugra

A Kis-Sárrét természeti értékeinek bemutatása, kulturális programok a Bihari Madárvártában. Madármegfigyelés a halastavakon, botanikai túra a mocsárréteken, madárgyűrűzési-, solymászati bemutató. Kézműves foglalkozások, népi játszótér gyerekeknek, helyi termékek kirakodó vására. Kulturális előadások, műsorok színpadon. Természetismereti vetélkedő.


Május 29-30.
Muzsikál az erdő a hírös városban

Kecskemét

„Muzsikál az erdő” – A rendezvény célja: az erdő és a művészet, elsősorban a zene erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra.


Május 30.
Gyereknap a Hortobágyon

Hortobágy

Május utolsó hétvégéjén a gyermekeké a főszerep, nemcsak otthon, hanem a Hortobágyon is ők kerülnek a középpontba. Gyereknapi Barango-LÓ lesz 2021. május 30-án a Mátai Ménesben. A Mátai Ménes közel 270 lovával Magyarország egyik jelentős lótenyésztő központja. Garantált kikapcsolódás és játékos szórakozás.


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Programturizmus – Június

Bala

Balatoni programok

InfoPont

Családi filmek, animációs játszóház, plakátlapozás és régi idők moziszalagjai: Csupamozi gyereknap a Puskinban!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben