InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Programturizmus – Szeptember

Szept. 3-6. / 11-13. / 25-27.
Művészetek Völgye Völgyhétvégék
Kapolcs

Vajon milyen a kedvenc nyári fesztiválhelyszínünk ősszel? Jövőre jubilál a Művészetek Völgye, idén szeptemberben jönnek a Völgyhétvégék. Szeptembertől négy hétvégén át könnyed kulturális eseménysorozattal várja Kapolcsra a látogatókat a Művészetek Völgye stábja. A Völgyhétvégék koncertjein, kiállításain, túráin, előadásain, filmvetítésein, beszélgetésein, összesen ötszáz fő vehet majd részt, egy-egy hétvégére megnyitnak a Művészetek Völgye kedvenc udvarai is. Az immár hagyománnyá vált Művészetek Völgye Félmaraton és Földönfutók versenyét idén is meghirdették a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetséggel karöltve.


Szept. 10-12.
Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

Hatvan

Minden mesét szerető felnőttet és gyermeket vár a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál a hatvani Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkertben. Élő szavas mesemondás, bábszínház, vásári komédia, kézműves foglalkozások, hétpróba, íjászat, népi játék és néptánc, szakmai előadások, huncut adomák felnőtteknek. A rendezvény célja a Kárpát medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása. A közreműködő mesemondók, népművészek, kézművesek, tudományos munkatársak és kutatók elkötelezett hívei mesei szöveg terjesztésének, amelyek létjogosultságot nyernek a különböző kulturális, társadalmi csoportokban.


Szept. 25-26.
Látrányi Lekvár Fesztivál

Látrány

Engedd, hogy elvarázsoljunk – ízekkel, illatokkal, a látrányi őszi tájjal, fellépőkkel és igazi falusi vendégszeretettel, mindössze négy kilométernyire a Balaton parttól. A helyszínen kézműves kiállítás, fesztiválhangulat, házi lekvár kóstoló, Lekvárda sarok, fantasztikus ízek várnak mindenkire. Az ügyes kezű kicsik és szüleik a kézműves sátorban készíthetik el kis termékeiket. A bulikedvelőknek koncertek és a szervezők
a sportok kedvelőinek is különleges programmal készülnek.


Szept. 24-25.
Quartemissio Európai Vonósnégyes Fesztivál

Fehérvárcsurgó

A 14. alkalommal kerül megrendezésre a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivál szeptember 25. és 27. között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A fesztiválon a hazai és külföldi művészek egyaránt bemutatkozhatnak, így a három est során fellépő vonósnégyesek Franciaországból, Ausztriából és Magyarországról érkeznek. Az érdeklődők az esti koncertek mellett napközben diákkoncerteket hallgathatnak meg magyar zeneiskolások szereplésével. A fesztivál kísérőtárlata az immár hagyományos hangszerkiállítás, amely a vonósnégyes hangszereit mutatja be.


Szept. 26.
Szent Mihály Napi Vigasságok

Hortobágy

Újabb jeles nap alkalmából csalogatjuk az érdeklődőket a hortobágyi Pusztai Állatparkba 2020. szeptember 26-án. A Szent Mihály naphoz számos népszokás kapcsolódik. A gazdasági év fordulója, az ősz kezdete ez a nap, amikorra véget ér a betakarítás, az állatokat, elsősorban a juhokat elkezdik behajtani a nyári legelőkről, egyes helyeken a pásztorok már el is számoltak a gazdáknak a nyájjal, szegődtették őket a következő esztendőre.


Szept. 21. – Okt. 1.
Szent Gellért Zenei Fesztivál

Szeged

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén immár 13. alkalommal rendezi a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke, a vértanú Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan. A szept.24. – okt. 1-ig tartó hangversenysorozaton olyan művek csendülnek fel, amelyek tovább színesítik Szeged gazdag zenei életét, és igazi komolyzenei ritkaságok. A Fesztivál idén ünnepli Ludwig van Beethoven születésének 250. és a Szeged-Csanádi Egyházmegye fennállásának 990. évfordulóját is.


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Borjour Buborék Pezsgő- és Sörfesztivál 2018

InfoPont

UTCASZÍNHÁZ FESZTIVÁL KAPOLCSON 2020. AUGUSZTUS 28-30.

Szabó Ildikó

Vegan food fest

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben