InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomSzórakozó

Izrael ízeitől Enrique Iglesiasig – heti programajánló

Eljött a március! Már nagyon vártuk, nagyon sokat könyörögtünk, hogy javuljon az idő, és mennyit emlegettük a tavaszt – végre ittvan! Ez pedig a heti programokon is bőven meglátszik, hiszen lesz itt minden a vegán szórakozástól a zseniális koncerteken át a szórakoztató vásárokig – ki ne maradj, szemezgess te is Budapest legjobb programjai közül!

MÁRCIUS 5, HÉTFŐ
Booze & Glory (UK), Böiler, Derkovbois (Dürer Kert)

Először érkezik hazánkba a londoni illetőségű Booze&Glory, akik 2009-es indulásuk óta sikert sikerre halmozva járják a világot Európától Ázsián át Dél-Amerikáig. A multikulturális összetettségű street punk banda pedig most ismét útra kell, hogy bevegye a Kelet-európai országokat is, köztük Magyarországot! Ne maradj le a koncertjükről, mert hatalmas bulit csinálnak március 5-én a Dürerben!

Részletek: http://www.durerkert.com/hu/programok/booze-and-glory-uk-boiler-derkovbois

 

Ottlik Géza ma: Iskola a határon (Várkert Bazár)

„A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.”

A Várkert Irodalom március 5-i estjén Ottlik Géza (1912–1990) Kossuth és József Attila-díjas magyar író, műfordító kerül az est középpontjába és mindig megújuló, legfontosabb műve, a 20. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotása:
az ISKOLA A HATÁRON. Habár a mű 1959-ben jelent meg, első változatát – Továbbélők címmel – 1948-ban, épp 70 éve készítette el az író, de visszakérte a kiadótól. Ha szeretnél erről a meghatározó alkotásról még többet megtudni érdekes előadóktól, akkor ne habozz, irány a Várkert Bazár!

Részletek: https://www.varkertbazar.hu/esemenyek/ottlik-geza-ma-iskola

 

Izrael ízei a Mazel Tovban

Izrael alapításának 70. évfordulója kapcsán a Mazel Tov történetében először kerül megrendezésre külföldi sztárséf közreműködésével gasztronómiai esemény: Shaul Ben-Aderet személyisége Izraelben az utóbbi két évtizedben összeforrt a csúcsgasztronómiával, nevéhez számos étterem nyitása és igazgatása, tv-s főzőműsorok és színvonalas workshop-ok fűződnek – ki ne hagyd a friss céklasalátát, az izraeli kuszkuszsalátá, a húsos knafét és a rizspudingot!

Részletek: https://www.facebook.com/events/2035743510006767/

MÁRCIUS 6, KEDD
DARIO ARGENTO: TENEBRE (1982) – RÓMAI ANZIX (Uránia)

Fekete kesztyűs kezek, villanó borotvapenge, a fröccsenő vér vöröse – az olasz bűnügyi műfaj, a giallo kultikus rendezője, Dario Argento szokásos kelléktára 1982-es Tenebre című filmjében is felvonul. Az amerikai horroríró római tartózkodását kegyetlen gyilkosságok kísérik: a lázálomszerű történet meglepő csavarokat tartogat; s egy traumatikus emlékképnek, egy piros tűsarkúnak éppúgy fontos szerep jut a filmben, mint az operatőr, Luciano Tovoli lenyűgöző kameramunkájának és a Goblin rockzenéjének. Argento Tenebréje nemcsak a zsigeri borzongás kedvelőit babonázza meg, de enyhén futurisztikussá stilizált római miliője és a Foglalkozása: riporter Antonioni-klasszikusára tett utalása az ínyenceket is invitálja.

A vetítés vendége Varga Zoltán filmtörténész.

Részletek: http://www.urania-nf.hu/romai-anzix/romai-anzix-tenebre

 

POLAROID70 – BEFEJEZETT JELEN (Patyolat)

Ha a fotográfiának külön igeideje lenne, valószínűleg a befejezett jelen lenne. Az elkapott, kapszulába zárt pillanat, mely a szemünk láttára tűnik el, ha nem rögzítjük: szoros kapocs elmúlt és jelen között. Életünk része a múlt hordozása, folyton „hódít a retro” – mindig épp más évtizedből – és mellé túldigitalizált hétköznapjainkba megérkeztek az analóg trendek is: ma már mindenből akad kézműves változat, a slow-mozgalom hívei pedig óva intenek a rohanó, stresszes életmódtól. A fényképezést is elérte az analóg nosztalgiahullám: divat lett elővenni szüleink, nagyszüleink Zenitjeit és Prakticáit, filmet fűzünk és instázunk – nemcsak okostelefonokkal, ugyanis a Fuji és a további nagymárkák lassan mind előállnak a maguk instant/instax verziójával (és bizonyos értelemben a Polaroid is épp feltámadni készül hamvaiból…)

Siess, mert a kiállítás utolsó alkalommal tekinthető meg március 6-án, kedden!

Részletek: https://www.facebook.com/events/769620766560787/

 

MÁRCIUS 7, SZERDA
1 Szociológus, 1 Társadalomtörténész (Capa Központ)

Borzasztó bakfisok és tomboló tinédzserek – hogy válik az életkorból társadalmi státus az 1950-es évektől?

2018. március 7-én 17 órától Hammer Ferenc szociológus, majd K. Horváth Zsolt társadalomtörténész tart előadást a Golden Boundaries kiállításhoz kapcsolódva.

Részletek: https://www.facebook.com/events/171415166981072/

 

Black Bartók + skeemers lemezbemutató (TOLDI)

Március 7-én sem lesz csendes a Toldi mozi: az ötfősre bővült Black Bartók zenekar első 2018-as koncertje és skeemers lemezbemutató is odavonzza majd a legjobb arcokat! Ha szerda, akkor Toldi-buli!

Részletek: https://www.facebook.com/events/164009740896523/

 

LAÁR ANDRÁS: HOGYAN NE DÖGÖLJÜNK MEG? (K11 Művészeti és Kulturális Központ)

A rutinosabbak azért ezt ügyesen el tudják odázni.Laár Andrásnak jó ötletei vannak ebben a témában. Előadásában életvédelmi, mentálhigiéniás, megőrülés gátló szaktanácsokkal szolgál a kedves érdeklődőknek a buddhizmus végtelen kincsestárából szemezgetve. Az előadás végén gyógyító zenével ajándékozza meg a hallgatóságot.

Részletek: https://www.facebook.com/events/148121769214487/

 

MÁRCIUS 8, CSÜTÖRTÖK (NŐNAP!)
Projekt #27 – Antik és Vintage Bútorraktár Vol. VI. (Projekt Showroom)

“Az otthon nem egy hely, hanem egy érzés” mottóval rendezi meg bútorvásárát minden év márciusában az antik és vintage bútor pop-up bolt, ahol többféle stílusban és árkategóriában válogathattok a temérdek kis – és nagy bútor, valamint a tengernyi otthoni kiegészítő között! A kínálatot az eklektika, azaz a stílusok keveredése határozza meg, a városi nomádok, a minimalisták, a romantikusok, az utazók és az aktuális trendeket követők ugyanúgy megtalálják a nekik tetsző darabot. Lesznek asztalok minden méretben – étkező, lerakó és fésülködő is, székek, komódok, sideboardok, fotelek, könyves – ruhás – és éjjeliszekrények, lámpák, szőnyegek, tálalók és számtalan gyönyörű kiegészítő tárgy, amivel könnyen és komolyabb anyagi beruházás nélkül feldobhatjátok az otthoni vagy akár munkahelyi környezetetek.
Idén megtalálhatóak lesznek a boltban a dán és a magyar 70-es évek modernizmusának szép és megfizethető darabjai is. L
esznek felújított és jobb sorsra váró darabok is.

Részletek: https://www.facebook.com/events/1985870154996599/?event_time_id=1985870158329932

BP Shop x New Era Presents: ONYX (Dürlin)

Óriási buli ígérkezik a Dürlin Budapestben csütörtökön, hiszen újra Budapestre látogat az USA keleti-parti rap színterének egyik alapcsapata, az Onyx. Mást nem is kell mondanunk – ott a helye minden raprajongónak!

Részletek: https://www.facebook.com/events/1497053007010585/

 

ÍGY SZERETTEK ŐK – ADY ENDRE (Átrium)

Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal. A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A sorozat ötletgazdája Réczei Tamásrendező, aki a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készítette el az egyes előadások szövegkönyvét. A hatodik rész Ady Endre, Brüll Adél és Diósy Ödön szerelmi háromszögét dolgozza fel, Kőszegi Ákos, Herczeg Adrienn és Szatory Dávid szereplésével.

Részletek: https://www.facebook.com/events/1959690517380014/

 

Nőnapi borkóstoló csak borásznőkkel (SOFITEL Budapest)

A Sofitel Budapest Chain Bridge és a Borsmenta Magazin bemutatja:
CHERCHEZ LA FEMME, avagy GYENGÉBB? NEM!
Nőnapi borkóstoló Magyarország népszerű borásznőinek részvételével: 28 pincészet, 80 bor, 10 pálinka
Ilyen még nem volt! Magyarország borásznői összejönnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. A borkóstolók terepe általában a férfiaké, ezen a napon azonban megkülönböztetett szeretettel várjuk a hölgyvendégeket is!

Részletek: https://www.facebook.com/events/2057761364470288/

 

MÁRCIUS 9, PÉNTEK
PALYA BEA (ELLÁTÓház)

Palya Bea kísérletező koncertje
„Ezen a koncerten kísérletezünk. Felelevenítem a régi nyitott próbás Palya Bea klubok felszabadult, izgalmas hangulatát sokatok örömére: új zenészek, új témák, új hangulatok lesznek, sok improvizáció, helyben, a hallgatók füle hallatára születnek a dolgok. Tervben van egy új album is, mutatunk majd pár új dalt abból is.”

Részletek: https://www.facebook.com/events/146301192700836/

 

TECHNOKUNST: VARG – LIVE (S) (Larm)

A Northern Electronics alapítója, a skandináv kísérleti techno világának vezető arca elfogadta meghívást és Budapestre hozza az északi hangulatot. Analóg, nyers, futurisztikus táncprogram. Ami egy igazán jó techno klubba illik. Szeretni fogjuk!

Részletek: https://www.facebook.com/events/326947467710022/

 

KISKAKAS MOME ANIM FILMKLUB (MOME Z)

A korábban Vácz Péter szervezésében már nagy sikert aratott MOME Anim filmklubot ebben az évben az animáció mesterszak elsősei viszik tovább!
Az első filmklub házigazdája Korcsok Lili lesz, aki válogatott kedvencekkel visszarepít minket a ’90-es évek Nickelodeon világába.
A vetítéseket követő szakmai beszélgetéseken a meghívott vendégek fiatal animációs filmrendezők lesznek; elsőnek Bera Nándi (a Candide sorozat pilot eoizódjának rendezője osztja meg élményeit, gondolatait Lilivel a Nickelodeonos válogatásról.
A beszélgetés moderátora és a fun fact-ek szószólója Tőkés Anna, volt MOME anim hallgató lesz.

Részletek: https://www.facebook.com/events/346402105842753/

 

MÁRCIUS 10, SZOMBAT
Tavaszi megújulás – újragondolt kötött, horgolt projektek (1001fonal)

Elkezdted, de soha nem fejezted be… elrontottad, és nem tudod, mi a baj… félig megcsináltad, de mégse tetszik… nem tudod, hogy jobb lenne lebontani vagy inkább folytatni kellene…
Elrontott, félbehagyott, elakadt kötős-horgolós projektek újragondolása Erzsébet profi támogatásával. Hogy a természet megújulásával együtt mi is tiszta lappal kezdjük a tavaszt!

Részletek: https://www.facebook.com/events/1660674337359090/

 

Figyelem-koordinációs tréning (6 alma Test-Lélek-Szellem kultúrháza) – 2 napos!

Az, amire figyelsz, meghatározza az érzelmi állapotodat.
Ezért nagyon fontos tudatosítani, hogy mire figyelsz, hogyan figyelsz, mit okoz mások számára a figyelmed, illetve mi történik veled, miközben rád figyelnek. A foglalkozás alkalmával lehetőség nyílik egy olyan technika elsajátítására, ami által választ kaphatunk a legalapvetőbb és legmeghatározóbb kérdéseinkre, feltérképezhetjük a szokásainkat, tapasztalatot szerezhetünk arról, hogy mennyire vagyunk urai a gondolatainknak, az érzelmeinknek, és hogyan tarthatjuk meg a stabilitásunkat, vagy éppen nyerhetjük vissza pillanatokon belül.

Részletek: https://www.facebook.com/events/494632640888125/

 

Raklapos VÁSÁR Az MNG MúzeumShopban

Gyertek fel a Magyar Nemzeti Galéria, Hungarian National Gallery „A” épületi boltjába és tuti, hogy nem mentek haza üres kézzel!
Az akcióban résztvevő termékeket, most akár 80% kedvezménnyel tudjátok beszerezni! Rengeteg katalógus, művészeti könyv, ajándéktárgy és papír-írószer közül mazsolázhattok.

Részletek: https://www.facebook.com/events/1919436111650412/

 

Retro bolhapiac (Auróra)

Pedálos Moszkvics, Tetrisz, Walkman, Korda Gyuri bakelitek és még sorolhatnánk. Ezek mind felbukkanhatnak a márciusi bolhapiacon az Aurórában! Ha pont ezekre van szükséged mindenképp gyere el, ha megszabadulnál tőlük foglalj asztalt minél előbb!

Részletek: https://www.facebook.com/events/336393250183923/

 

MÁRCIUS 11, VASÁRNAP

VEGAN SUNDAY MARKET STEINER KRISTÓFFAL (ANKERT)

Újra Vegan Sunday Market a közösségi piac újra, Steiner Kristóffal! Pontosan egy éve márciusban volt utoljára vendég Steiner Kristófot egy maratoni ételworkshoporgián, és annyira szerette a közönség, hogy idén újra tető alá hozza ezt az eseményt az Ankert. De mivel mi sosem elégednek meg azzal, ami már volt, így 21-re lapot húztak és a mi Kristófunk egy külön termet kap, hogy a megszokott előadások és workshopok se maradjanak el – életmódváltók, vegánok, vegák, egészségre törekvők, ezt ki ne hagyjátok!

Részletek: https://www.facebook.com/events/154433321925116/

 

SÍN – TIMOTHY AND THE THINGS: ANYÁDÉK RAJTAM KERESNEK (MU Színház)

„Mi lehet annyira fontos, hogy három napja képtelen vagy minket visszahívni? Mi az a dolog, amit nem lehet megszakítani öt percre? Nem lehet így eltűnni! Senki nem engedheti meg magának, hogy így eltűnjön.” -/Anyám/. Az előadás hétköznapi érzésekből és helyzetekből létrehozott táncokon keresztül hasznosítja a látszólag haszontalanul töltött időket.
(hópehelykategorizálás, vacsorán feszengés, a teregetés lélektana, nem én vagyok a hülye, a mai napi teendők besűrítése a holnapba, egyre öregebb vagyok, ceruzakopást szemlélni, ezt tegnap kellett volna mondani, hogyan szuszog a másik, belefeledkezni valakibe, mit gondolnak rólam, mit nem lehet érteni)

Részletek: http://www.mu.hu/aktualis-musor/2017-oktober/item/444-masolat-sin-timothy-and-the-things-anyadek-rajtam-keresnek

 

ENRIQUE IGLESIAS (ARÉNA)

Ha már el is kelt minden jegy, azért másodkézből próbálj meg szerezni egyet, mert ez a buli fergeteges lesz! Tizennyolc év szünet után Enrique Iglesias magyarországi koncertje 2018. március 11-én lesz a Papp László Budapest Sportaréna színpadán. Több éves tárgyalássorozat eredménye, hogy a latin zene hercegeként is emlegetett énekes 2018-as világkörüli turnéjának hét európai állomása között Budapest is szerepel. Enrique Iglesias hatalmas stábbal, zenekara és tánckara kíséretében érkezik Magyarországra.

Részletek: https://www.facebook.com/events/375309902900268/

Ha kíváncsi vagy a legizgalmasabb budapesti programokra, kövess minket Facebookon és látogasd az oldalunkat a legfrissebb infókért!

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Minden eddiginél monumentálisabb: április 20-án nyitja kapuit a Budapest Park

Glück Viktória

A hazai közönségnek is bemutatja új albumát a Rise Against – június 14-én koncerteznek a Budapest Parkban

Glück Viktória

Színházzal és zenével gyógyít a V. Lélektől-lélekig Fesztivál

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben