Utazó
Programturizmus – Augusztus
  • 2020. augusztus 6.

JÚL. 3 – AUG. 29.
Gyulai Várszínház összművészeti fesztivál
Gyula

A Gyulai Várszínház 57. évadát 2020. július 3. és augusztus 29. között tartják meg. A nyári színházi fesztiválra 4 bemutatóval, Shakespeare-előadásokkal, Erdélyi Héttel, Népzenei és Világzenei Fesztivállal, Jazz Fesztivállal, Márai Sándor Napokkal, történelmi előadásokkal, musicalekkel, operettekkel, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt szóló, hagyományosabb jellegű, de színházi ínyenceknek is kedvére való előadásokkal készül a Várszínház.


Jul. 18 – Aug. 30.
Mézesvölgyi nyár szabadtéri fesztivál

Veresegyház

Az idei évben is megrendezik a Mézesvölgy Nyár rendezvénysorozatot a Búcsú téri nagyszínpadon. Az idei évadban a kialakult helyzet miatt a Veres 1 Színház a saját előadásait tűzte műsorra, de a korábban már meghirdetett vendégelődások – Pál utcai fiúk, Csárdáskirálynő, Kern András: Lövölde tér, Kaktuszvirág – sem maradnak el, amelyekre a jegyvásárlás már a tavasszal elindult. Augusztusban egy este a humoré lesz a főszerep. 14-én Aradi Tibor, és Varga Ferenc előadását láthatja a közönség.AUG. 19 – 23.
Soltvadkerti BMW találkozó
Soltvadkert

A Soltvadkerti BMW találkozó Közép-Európa legnagyobb BMW-autótalálkozója, ami idén 16. alkalommal kerül megrendezésre 2020. augusztus 19-23. között. Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendező “Racing Club Soltvadkert” csapata idén is több, mint 1000 BMW-t vár a rendezvényre. Autós programok (autó limbó, autó szépségverseny, hangnyomás mérés, Teljesítmény mérés, gyorsulási verseny, autószkander), Brigádversenyek (E30-asok az E46-osok ellen, E34-esek az E 60-asok ellen), Szabadidős programok (Vízibicikli, Strand, Kalandpark, Robogó, Trike), Vetélkedők, (sörivó, turbóhajító, hengerfej szétverő, kötélhúzás).

AUG. 28 – 30.
Hajdúszoboszlói Folkhétvége

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlón 2020. augusztus 28-30. között kerül megrendezésre a népzenei, népművészeti fesztivál, a Szoboszlói Folkhétvége. Július utolsó hétvégéjén a népművészeté és a néptáncé a főszerep. A színes forgatagban a népművészet mesterei változatos bemutatókkal várják az érdeklődőket a kézművesek utcájában. Esténként országos, nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták, táncosok nyújtanak maradandó élményt.


SZEPT. 5.
Birka- és Slambucfőző Örömnap
Hajdúszoboszló

Ez régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye minden év szeptemberében várja az érdeklődőket. Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezzük, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal. A rendezvény célja továbbá, hogy a magyar konyha e fontos területének értékei megőrzésre kerüljenek, valamint megismerésre kerüljenek a városba érkező bel- és külföldi vendégek számára. Az eseményen a Karthago együttes ad koncertet.


www.programturizmus.hu


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

happy wheels