Utazó
Programturizmus
  • 2019. november 7.

Szent Márton-napi újborfesztivál és libator
Szentendre
NOV. 9-10.

Libaételek és borok kerülnek terítékre, Szent Márton-napi népszokások elevenednek meg Márton-napi fesztiválunkon. Ebben az évben a párválasztás áll programjaink középpontjában, hiszen az ősz vége és a tél az ismerkedés és párválasztás időszaka volt a falvakban. Fonóbeli játékokkal, szerelmi jóslással, a Skanzen love túrával a fonó és tollfosztó-beli alkalmak és bálok vidám hangulatát varázsoljuk a Skanzenbe.


Csokoládéfesztivál és nemzetközi
csokoládétalálkozó / Szolnok
NOV. 9-10.

Lélekmelengető édes élmények és a hazai kézműves csokoládékészítők legnagyobb seregszemléje várja az édesszájú közönséget az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A fesztiválon a nemzetközi díjnyertes édességeket ismerhetik és vásárolhatják meg, emellett különleges családi programokkal várják a látogatókat. Tudják, a kerek csokoládé, a hosszú csokoládé, a gömbölyű csokoládé, a lapos csokoládé, stb. 🙂


Garda Fesztivál
Tihany
NOV 15-17.

Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a gardák tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 18 éve a Garda Fesztiválra. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az őszi Balatonra látogató érdeklődőket.


Mórahalmi Pálinkaverseny és
tepertőfesztivál / Mórahalom
NOV.  23.

Idén 6. alkalommal lesz pálinkaverseny és tepertőfesztivál Mórahalmon. Az új rendezvénytéren lehetőség lesz egy interaktív látványfőzés megtekintésére, de meg lehet tanulni a pálinkakóstolás művészetét is a rendezvényen. A gyerekek sem maradnak ki a jóból: kézműves foglalkozáson és színházi előadáson vehetnek részt. A késő délutáni órákban koncertek, előadások veszik kezdetét, így a jókedv mellé a szórakozás is garantált. Részletes programok az esemény közösségi oldalán.


Váci Adventi Vásár
NOV. 21- DEC. 31.

2019-ben is lesz Vácott adventi vásár a város főterén, ahol jégpályával, embernagyságú alakokból készült Betlehemmel, különleges adventi koszorúval várjuk az idelátogatókat. A már évek óta megrendezésre kerülő forgatag számos programot rejt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, melyek ingyenesen látogathatók. Rengeteg műsorral készül a város az ünnepekre, ahová mindenkit szeretettel várnak, legyen az Mikulás, Karácsony vagy Szilveszter.


Kárpát-medencei Mézfesztivál
Zalaegerszeg
NOV. 30- DEC. 1.

A rendezvénnyel a mézfogyasztás fontosságára, egészségre gyakorolt jótékony hatásaira kívánják felhívni a figyelmet. Hazai és határon túli méhészek  mézkülönlegességei és egyéb méhészeti termékei, mézeskalácsok. Termelői élelmiszerek, kézműves termékek kiállítása és vására, Zümm-Zümm Játszóház. Előadások, kulturális fellépők várják a kicsiket és nagyokat. Az idén is lesz mézfelismerő verseny gyermek és felnőtt kategóriában értékes nyereményekkel és Mézfutam is!

Cimkék:
happy wheels