Utazó
Programturizmus
  • 2019. szeptember 3.


Székesfehérvári Lecsófőző Vigasság
09.21.

Megint csodálatos zöldségeket ünneplünk, ezúttal a paprika és a paradicsom lesz a sztárja a fesztiválnak, amelyet a figyelmükbe ajánlunk. A királyok városába az ételek egyik királya, a lecsó vonul be díszmenetben, hiszen szeptember 21-én erre a fantasztikus ételre tesszük fel a koronát Fehérváron. A zsűri ugyanis a főzőverseny során 600 csapat közül választja meg a Lecsókirályt. A főzéshez és nézelődéshez a jó vásári hangulat, a rengeteg bogrács adott, a finomságokról, alapanyagokról pedig a kirakodó vásározók gondoskodnak.


Kamionos Családi Nap Zsámbékon
09.28.

A zsámbéki driving camp tanpályán rendezik meg az 5 tengelyen elnevezésű, közlekedésbiztonsággal foglalkozó családi napot. A rendezvény célja, hogy tudatosabbá tegyük a közlekedést és már gyerekkorban megismertethessük a közlekedés alapszabályait. A gyerekek a KRESZ parkban gyakorolhatják a biztonságos közlekedést, szimulátorral a kamionvezetést, és testközelből megismerhetik a tűzoltó-, a mentő-, a rendőr-, a kukásautót és még a hókotrót is.


Velemi Gesztenyenapok
10.05 – 10.06.

A gesztenye az őszi és téli esték legromantikusabb csemegéje, méz és torták összetevője, püré formájában és sütve is imádnivaló. E tápláló és egészséges finomság köré gyűlik most Velem lakossága és az oda látogatók, hiszen idén immár hatodik alkalommal rendezi meg a község a gasztronómiai és hagyományőrző vásárt. A falatozást, kóstolást, eszmecserét a receptekről szombaton az Apostol együttes koncertje teszi teljessé. Fogjon mindenki egy korsó kőszegi sört a kezébe, másikba egy nyárs saslikot és élvezze a nyárutó napsütését: VELEM!

happy wheels