Kiemelt tartalom
Programturizmus ajánlónk
  • 2019. augusztus 5.

Zalakarosi Bornapok
08.08-08.11.
Zalakaros

Zalakaros hagyományos nagyrendezvénye augusztus elején a Bornapok, immár 22. alkalommal kerül megrendezésre. Ez alkalomból a helyi boros gazdák mellett számos más borvidékről is hívunk pincészeteket, s a helyi specialitás, a Tónai mellett más zalai és balatoni borok is kóstolhatók. Lesz Csepregi Éva és Boggie koncert, bál és Vivat Bacchus és Kelemen Kabátban is! A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a Vendégeket!

További információkat ITT találhat.


Traktorhúzó Európa Kupa és amatőr verseny
08.09-08.11.
Hajdúböszörmény

A Hajdúböszörményi Tractor Pulling Egyesület idén is elhozza Nektek a VILÁG LEGERŐSEBB MOTORSPORTJÁT, A MEZŐGAZDASÁG FORMA1-ÉT Hajdúböszörménybe 2019. augusztus 9-11 között! A már megszokott fergeteges hangulat, a több ezer lóerős épített versenytraktorok dobhártyaszaggató hangja, és az eget beborító dieselfüst garantált!

További információkat ITT találhat.


Királyi napok Székesfehérvár
08.09-08.20.
Székesfehérvár

A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely igazi kulturális csemegékkel várja a látogatókat. Középkori vásári hangulat, korhű játékok, fényjátékok, óriásbábok, IV. Béla királlyá koronázásának ceremóniája, könnyű- és katonazenei koncertek, a nemzetközi néptáncfesztivál színes forgataga – páratlan eseménysorozat minden korosztálynak! Kiemelt eseménye a páratlan történelmi, hagyományőrző felvonulás az Árpád-házi óriásbáb-gyűjteménnyel, az Alba Regia Táncegyüttes néptáncosaival és a Kárpát-medence legkiválóbb néptáncegyütteseivel.

További információkat ITT találhat.


Hortobágyi Hídvásár
08.17-08.20.
Hortobágy

A hortobágyi hídi vásár egyike Debrecen valaha országos hírű és a szomszédos népek által is számon tartott vásárainak. Az állatvásár elképzelhetetlen volt kirakodó vásár nélkül. Felsorakoztak portékáikkal a debreceni és környékbeli kézműves mesterek. A megkötött vásárra áldomást ihattak a csárdában, lacikonyhákon, alkalmi zöldvendéglők sokaságában. A Hídivásárt kulturális események, programsorozatok kísérik melyek főként a hagyományőrzés és a folklór jegyében zajlanak.   Sőt, a népzenei, néptánc előadások mellett még a modern zene is szerephez fog jutni.

További információkat ITT találhat.


Országos Csokoládé Fesztivál
08.23-08.25.
Pákozd-Sukoró

Mi már gőzerővel készülünk a 12. Csokoládé Fesztiválra, amely 2019. augusztus 23-25. között lesz Szerencsen. HALOTT PÉNZ, TANKCSAPDA, HOOLIGANS, KOWALSKY MEG A VEGA és számos hazai zenekar idén a Csokoládé Fesztiválon! 4 nap – tele zenével, családi- és gyermekprogramokkal, kulináris élvezettel, és persze sok-sok csokoládéval. Péntek délutántól vasárnap estig változatos kulturális programok, sportversenyek, édesség-bemutatók és kóstolók, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, vásári forgatag. Felhőtlen szórakozás gyereknek és felnőttnek egyaránt!

További információkat ITT találhat.


Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál – Országos Vadásznap
09.07.
Szerencs

Az Országos Vadásznapnak és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak 2019-ben a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark ad otthont. Terítéken minden, ami vadászat és vadgasztronómia. Vegyél részt az ország legnagyobb vadgasztronómiai fesztiválján, legyen a te csapatod az Erdei Ételek Mestere! Vadászkürtösök hívogatója, huszárok, kutyások, solymászok, megyék zászlós bevonulása, gímszarvas bika terítékre kísérése, vadászhimnusz, vadásznapi áldás színesítik a programot Danics Dóra, az Alba Regia Táncegyüttes vagy a Magashegyi Underground fellépése mellett.

További információkat ITT találhat.

happy wheels