InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

PetersPlanet.travel: A Dharma Indiában

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

A Dharma – Egy család regényes története a Tiszától a Gangeszig című regény nemrég India két fontos városában, Delhiben és Váránásziban is bemutatkozott a Liszt Institute Delhinek köszönhetően.

LONG NIGHT OF LITERATURES 2022
Az egész világon népszerű Long Night of LiteratureS eseménysorozatának lényege, hogy a szerzők olvasnak fel részleteket a műveikből az érdeklődő olvasóknak, majd addig beszélgetnek egymással, amíg csak lehet. Így volt ez idén is Indiában, Delhiben és Váránásziban Magyarországot Szűcs Péter, és regénye a Dharma képviselte az eseményre meghívott európai írók között.

A VILÁG LEGSZENTEBB FOLYÓJA
Váránászi, a hinduk szent városa, ami a legenda szerint a világ teremtése előtt is létezett, és a világ pusztulása után is létezni fog. A város Babilonnal egyidős, Mark Twain szerint “vénebb a történelemnél.” Nem először járok a városban, különleges, mély nyugalmat és tiszta energiát éreztem korábban is, most is.

LÉTEZNEK VÉLETLENEK?
Felemelő élmény volt ebben a városban, Váránásziban részleteket felolvasni az itt játszódó regényemből, a Dharmából. Egy család regényes története a Tiszától a Gangeszig. Eszembe sem jutott, amikor a regény másfél évvel ezelőtt megjelent, hogy ilyen szép utat jár be és eljut egészen a Gangeszig. Egy kör bezárult, ezzel együtt indul a következő.

A TISZÁTÓL A GANGESZIG
Szép és tiszta volt a Gangesz partján az a reggel, amikor csak úgy szemlélődtem. A napköszöntő ceremónia után, a közösségi jóga energiáival ültem le a folyó partjára. A Gangesznél az évekkel ezelőtti zarándoktömeget nem látni. Szinte családias a hangulat a parton, a már jól ismert, mély nyugalom állandó. Már évezredek óta valószínűleg.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Feltöltődés Zalacsányban

Glück Viktória

India Varázsa Fesztivál – Add át magad a varázslatnak!

InfoPont

Maldív-szigetek: A Kagi Spa Island felfedezése

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben