Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.
A nyitás hetére hívott a balatonfüredi LUA Resort, hogy ismerkedjek meg az északi part új ötcsillagos szállodájával, ahol „a felelős hedonizmus a fenntartható luxussal találkozik.”
LEBEGŐ STÉG
A nyitás hetében érkeztek a pálmafák arra a sétányra, ami a lebegő stégekhez vezet a a szállodából. A délután öt órás felöntés után a szaunamester tanácsára nem a hideg zuhanyt, hanem az akkor még hűvös Balatont választottam, és egyáltalán nem bántam meg. Szentesi Évi új könyvét, a Merkúr
a retrográdbant kezdtem el olvasni a stégen,
ahol a délutáni napfényben is lehet fürdeni.
HIGH-END GASZTRONÓMIA
A szálloda high-end gasztronómiai kínálata Pesty István Michelin – csillagos séf szakmai iránymutatásával várja a „haladó hedonistákat”, de a „kezdő ínyenceket” is. Szimpatikus, hogy minden alkalommal választható vegán opció és az is, ahogyan újragondolják például egy vacsorára az olyan balatoni klasszikusokat mint a sült hekk lángossal.
TÁVOLBAN EGY FEHÉR VITORLA
Ez a balatoni panorámát mutató kép a 219-es szoba teraszáról készült. Gyönyörű platánok állnak a szálloda és a Balaton között, a kikötő ottlétemkor még nem készült el, de valószínűleg a főszezonra már balatoni vitorlások sorakoznak azoknak a szeme előtt, akik kisétálnak a 219-es teraszára.
VÉRNARANCS HÉTFŐ REGGEL
Hétfő reggel kaptam ezt az egyedi szórással készült „monday” cappuccino-t a reggeli mellé. A választék bőséges, hazai klasszikusokkal is indíthatja az ember a reggelt, van lecsó, tepertő, sőt, még Túró Rudi is. Én a franciás vonalat választottam, a marcipános croissant és a vérnarancs darabok mellé egy chiapuding is került.
Szöveg: Szűcs Péter
Képek: PetersPlanet.travel
Olvass bele legújabb magazinunkba!