InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Peter’s Planet Travel- Dél-Amerika Lelke

„Azért mentem vissza Kubába, hogy az első fotósprojektemet, a Waiting for Obama címűt folytassam. Kíváncsi voltam, mi változott Barack Obama történelmi látogatása után következő egy évben a karibi szigetországban. Kolumbiába is másodjára mentem vissza tavaly, de most először már kamerával a kezemben és a kolumbiai esőerdőben élő indiánokhoz.” Szűcs Péter legújabb fotókiállítása, a Kuba, Kolumbia, Ecuador, Dél-Amerika lelke január 26-tól egészen március 8-ig látható a Hadikban. (Budapest, Bartók Béla út 36.)

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok. Arra kértük, mutassa be magát és az egyik legutóbbi útjának emlékezetes pillanatait.

A PetersPlanet.travel igazi lovebrand. A barátaimmal együtt és szeretettel raktuk össze. Egy olyan szórakoztató életmódmagazin, amely inspiráló utazásokon és embereken keresztül mesél arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Az üzenete, hogy bármit elérhetünk és bárhová eljuthatunk, ha hiszünk benne és teszünk is érte. Minden rajtunk múlik. Több mint tizenöt éve dolgozom újságíróként, először a Magyar Rádió műhelyében, majd a Marie Claire alapító csapattagjaként és végül az InStyle főszerkesztőjeként utaztam sokat. Mióta a PetersPlanet.travel-t készítem, két kiállítást is szervezhettem, az egyiket a Kubában készült portréimból a Brody Studiosban, a Perzsa portrékat pedig már az Ar2Day Gallery felkérésére, a Kempinski Hotel Corvinusban állíthattam ki.

CSÚCSKILÁTÁS KOLUMBIÁBAN

Most először repültem a holland királyi légitársasággal, a KLM új desztinációjának köszönhetően Amszterdamon keresztül Cartagenába. Szerintem Párizs, Budapest és Sevilla mellett az egyik legromantikusabb, a gyarmati idők hangulatát tökéletesen megőrző város.  Innen könnyen el kehet jutni Santa Martába, ahol eddigi életem legszebb airbnb szobáját sikerült lefoglalnom. Ezen a fotón megosztom veletek a kilátásról készült képet.

LÓHÁTON A KUBAI DOHÁNYFARMON

Sziklák, kócsagok, kávé, dohány és mangóültetvények, mindig párás levegő, nyugtató mélyzöld, sovány lovak, a földből és az ide érkező külföldi turistákból, utazókból élő parasztemberek. A Viñales-völgyben,w völgyében járunk. Kuba szerintem egyik legvonzóbb tartományában, Pinar del Rioban terem a híres kubai szivar alapanyaga is. A vidék híres panorámáját az UNESCO védi, a New York Times pedig 1952-ben a világ legszebb látképének választotta.

CIENFUEGOS, KUBA

Elvárások nélkül indultam el Kubába is és minden áldott nap Havanna utcáin is. Már régóta tudom, hogy bármilyen elvárás igazából csalódást hozhat magával, viszont ha az ember hagyja, hogy az, ami aznap éppen szembejön, az belekerüljön abba a napjába vagy éppen az életébe, akkor izgalmas és váratlan élménysorozat kezdődik, amire csak fel kell szállni, éppen úgy, mint egy repülőgépre.

TAYRONA NEMZETI PARK

Kolumbiában önkéntelenül is Márquez nyomában járok minduntalan, de azt nem gondoltam volna, hogy a városba való megérkezésem első öt percében egy olyan esküvőbe botlok, ami rögtön a kedvenc regényem indulásának a helyszínére visz. A Szerelemről és más démonokról című Marquez regény volt az első, ami a kezembe került tizenéves koromban, általa ismertem meg a mágikus realizmus világát és döntöttem el, hogy ebben az országban nekem még dolgom lesz. Az egyik legnagyobb élményem volt a Tayrona Nemzeti Parkban tett látogatás.

Instagram: @petersplanet.travel    Facebook: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Peter’s Planet Travel- A Felső és Közép Tisza vidéke

Zalai Mariann

Az utazás élménye, ki sem mozdulva a fővárosból

Bala

Peter’s Planet – Pusztasafari: A homoki lodge felfedezése

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben