InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

ÚTINAPLÓ- Miért jó a Török Riviérán turistának lenni?

Égető nap és meleg, hullámzó tenger, amely türkizkéken csillog… első látásra körülbelül ennyivel tudnánk jellemezni a török tengerpartot. A köret mindezek mellé pedig a pálmafák, a varázslatos hotelek, a medencehegyek és a mosolygós török vendéglátók. A közös történelem lépten-nyomon megérint minket: amint kint megtudják, hogy magyarok vagyunk, a törökök maximumra kapcsolják az egyébként sem elaprózott vendégszeretetüket.

Ennél még van több is, ugye?

Azt azért megsúgom, hogy a török tengerpart 5 csillagos szállodái nem adják át az autentikus ázsiai érzést. Amennyiben erre az élményre vágynál, azt javaslom, hogy utazz inkább az ország belsejébe, vagy lesd meg Isztambul nyüzsgő forgatagát. A Riviérán nem egy konkrét kultúrával találkozhatsz, hiszen itt mindenből kaphatsz egy kicsit: Európából, Ázsiából és a Közel Keletből. Úgy turistásan.  A nívós szállodák itt a pihenést, az édes semmittevést szánják a látogatóknak. Ha pedig éppen nem ilyen típus lennél, bátran kipróbálhatod az extrémebb sportokat is. A tevékenységek tárházának csak a kreativitásod szabhat határt! A barátságos török kiszolgálás a lelked mellett a testedre, a pocakodra is gondol. Csupán egy apró bökkenő volt a történetben: az all vagy ultra all inkluzív ellátással én bizony bajba kerültem, hiszen mindent megkóstolni és kipróbálni egy hét alatt szinte lehetetlen. Saláták hada, gyümölcsök serege, sajtok regimentje.

Az édességek pultja az Ezeregyéjszaka csillogását juttatta eszembe minden alkalommal bebizonyítva, hogy a török nyalánkságok nem csak a baklavából állnak. Így történhetett meg az, hogy a hét közepére már magával az édességek látványával is képes voltam eltelni.

És ha már eleget ettünk, ittunk, akkor irány a bazár! Az alkudozást és a vásárlást Törökországban nem hagyhatod ki! Egymást érik a bazárok és az árak, hogy úgy mondjam, kötelezően alkuképesek. Az, aki a honi piacokon is élvezi az alkudozást, Törökországban csilloghat képességével.

A Földközi tenger nem okozhat csalódást: 10 órára már 40 fokot mutatott a hőmérő, melyre a tenger és a medencék vize kitűnő enyhülést ad. Az pedig már csak ráadás, hogy minden kényelemmel ellátva süttethetjük magunkat, vagy pihenhetünk a napernyők hada alatt.

A Török Riviéra összegezve: ha mosolygós emberekkel szeretnéd körbe venni magad és azt érezni, hogy mindenki a te nyaralásodat szeretné széppé és emlékezetessé tenni, most kezdj el csomagolni! Én 5 csillagot adtam Törökországnak!

 

D’Angel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Gondolj az álomnyaralásra… A Kenese-völgye Villahotel megvalósítja!

Zalai Mariann

Peter’s Planet Travel

Zalai Mariann

Dél-Bohémia kincsei: élmények útján a MÁV-Nosztalgiával!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben