Utazó
Peter’s Planet – Seychelles
  • 2020. március 6.

Az Indiai óceánban fekvő 115 szigetnek nincsenek őslakosai, érintetlen és ártatlan volt a francia gyarmatosítók érkezéséig, éppen úgy, mint az édenkert a bűnbeesésig.

Párizson keresztül érkeztem meg Mahéra, a Seychelles fő szigetére, ahová az összes légitársaság érkezik, de azt a lehetőséget, amit az Air France stop over kínál, hogy egy éjszakát Párizsban tölthetek, semmiképpen nem hagytam volna ki.  Az édenkertbe való megérkezésem számtalan felfedezéssel járt, ezek közül az egyik a Four Seasons Resort Mahé szigetén. A bal oldali fotón a kilátás a Villából.

DESROCHES SZIGETE

Lulu,a mentett teknős, aki a szigeten természetvédelmi szakemberek gondoskodása mellett a szigetre látogatókkal is azonnal megtalálja a hangot. Desroches-n az ember nemcsak a természethez, hanem önmagához is visszatalál. Kristálytiszta víz, érintetlen természet, kókuszligetek és olyannyira elhagyatott beach-ek, körülbelül ilyen lehet, amikor az ember az óceán közepén felfedez egy szigetet, ahol még előtte senki nem járt vagy birtokol egy sajátot.


A FOUR SEASONS RESORT

No plastic Resort, teljesen magától értetődően semmilyen műanyag nincs a villákban, minden berendezési tárgy természetes alapanyagból készül, a víz csatos üvegekben, a  tusfürdő, a sampon égetett cserépedénykékben van, a cél harmóniában létezni a körülöttünk lévő világgal.
Autó nincs a szigeten, a resort buggy service mellett biciklivel lehet felfedezőutakat tenni a szigeten.
www.fourseasons.com

 


SAJÁT ÓCEÁNPART

A Seychelle – szigetek  India és Afrika között van, négy órányi repülőútra Kenya fővárosától Nairobitól és öt órányi repülőútra Indiától. Ide, Mahéra érkeznek meg a nagy légitársaságok repülőgépei, de innen lehet ferry-vel felfedezni a környező szigeteket is, melyek közül a legnépszerűbb és a legszebb La Digue és a nemrég a világ legszebb beach versenyében is előkelő helyen végző Praslin, de innen indultam el az érintetlen Desroches szigetére egy mindössze 16 személyes kisgéppel.


LA DIGUE SZIGETÉN

Bárhová megyek a világban, mindig keresem a kapcsolatot a helyiekkel. Szerintem egy új ország, egy kultúra csakis rajtuk, az ő történeteiken keresztül ismerhető meg, adható át. A Seychelle – szigetek, érintetlen édenkert volt egészen addig, míg a gyarmatosítók fel nem fedezték, majd rabszolgákat hurcoltak ide Afrikából, akiknek a leszármazottai ma a Seychelles szigeteket lakják. Creole nyelven, ezen túl angolul és franciául beszélnek a mindössze 42 éve független szigeten.

 

 

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.