InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet – Guatemala

Azonnal a kedvencem lett az egész ország a benne lakókkal együtt fantasztikus energiái miatt.

 

A fenti képen Edna és Verónica, akik  ugyanannak az önszerveződő, egymást segítő női közösségnek a tagjai, ami azért jött létre hogy mindenkitől függetlenül szabadon alkothassanak és ebből meg is éljenek. A hölgyekről természetesen portrék is készültek, amit az idei évre tervezett fotókiállításon nektek is meg fogok mutatni. Egyszer tuti vége lesz a vírus parának, ha ez megtörténik, előállok a képekkel

 

SAN PEDRO UTCÁIN

Guatemalában az Atitlán tó partján több kis település található, mindegyike különleges látnivalókkal van teli, de az abszolút kedvenc az San Pedro lett, ahol a világ legfinomabb kávéját készítik és főzik, de még ezen túl szeretettel is szolgálják fel.


MINDEN FRISS

Latin Amerikában az az egyik legjobb dolog, hogy az utazó úgy tud olcsón és egészségesen étkezni hogy semmiféle iparilag feldolgozott élelmiszert nem vesz magához. A piacokon frissen facsarják a gyümölcsöket, minden nap sikerült kipróbálni egy olyat, amit korábban nem is ismertem.


HELIKOPTERT STOPPOLTAM

Guatemalához kötődik az az élmény is, amikor teljesen váratlanul stoppoltam egy helikoptert, amivel Antigua Guatemalából a Latin Amerika Velencéjeként emlegetett Flores -ba érkeztem meg. Flores a maják utolsó bástyájaként 200 évvel azután lett a spanyol hódítók martaléka, hogy 1521-ben megérkeztek és leigázták az ott élőket


ÉRINTETLEN TERMÉSZET

Guatemala számtalan maja rom lelőhelye, a legtöbbet még dzsungel bozót fedi és feltáratlan. A helyiek szerint túl nagy felelősség és túl sok pénz lenne mindegyiket a nagyközönség elé tárni, de mindannyian biztosak abban, hogy még sok komoly kincset fognak találni az országban.

 

 

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

 


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Vonatozós vakáció?- Simán!

Zalai Mariann

Utazási tippek a szakértőtől: Utazás gyerekkel, családdal 5. rész Őszi wellness utazások

Glück Viktória

Olívaszüret Krk szigeten

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben