InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPont

Ötletek az önbizalom erősítésére

10-ből 8 ember azt mondja magáról, hogy nincs elég önbizalma. Ha neked sem elég erős az önbizalmad, nem mindig tudod érvényesíteni az akaratodat. A munkádban csak sodródsz az árral, elvégzed, amit rád bíznak, de nem mersz bevállalni kihívásokat, mert nem hiszel eléggé a sikeredben. Nem tudsz kiállni magadért, nem tudod megvédeni a véleményedet. Hamarosan el is könyvelnek olyan valakinek, akivel mindent meg lehet csinálni, fát lehet vágni a hátán, mert soha nem szól semmiért.

Összességében elmondhatjuk, hogy az egészséges önbizalom a mindennapokban nagyon fontos. Segít gördülékenyebbé tenni az életet, kevesebb a szorongás, bátrabban vágunk bele az újba. Egy egészséges önbizalommal rendelkező ember, kellemes társaság. Jó mellette lenni, könnyen mozog a világban, ezért akaratlanul is vonzódunk hozzá.

Gyakorlatok sora segíthet az önbizalom fejlesztésében, de a virágterápia használatával is sokat tehetünk magunkért. Létezik a virágesszenciáknak egy széles köre, amiket kimondottan erre a területre alkalmazunk.

A virágok segítenek abban, hogy változtass és változz. Eléred, hogy erősebb, magabiztosabb ember legyél. A magabiztosság határozza meg az önbecsülésed, az önértékelésed, az önbizalmad. Kihat életed minden egyes területére.

Néhány példa az önbizalom fejlesztésére

Vörösfenyő – az önbizalom virága. A saját erősségek és gyengeségek megismerése, lehetőségek megragadása

Erdei fenyő – az önszeretet virága. Tudja, hogy miért felelős és hol kezdődik mások felelőssége, és hogy megérdemli, hogy szeressék, mint bárki mást

Kékgyökér – az intuíció virága. Erősíti az intuíciót, ötleteket ad, felerősíti a belső megérzéseinket, ezáltal erősíti az önbizalmunkat.

Tárnics – a hit virága. Megerősíti a hitünket, önmagunkban, a világban, abban, hogy minden a lehető legjobban alakul.

Jázmin – az önelfogadás virága. A negatív önképet pozitívba fordítja. Segít abban, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Hegyi Árnika – az erő virága. Visszatalálás önmagunkhoz. Segít abban, hogy felülemelkedjünk a nehéz pillanatokon.

Ha szeretnél többet tudni a virágterápiáról vagy családodban szeretnéd alkalmazni a virágesszenciákat, lehetőséged van otthonodban, online elvégezni az alapozó és a haladó felhasználói tanfolyamokat. A kurzusokról érdeklődj elérhetőségeimen!

Szabó Ildikó Szildi
Bach-virágterapeuta,
Deva-virág tanácsadó,
oktató terapeuta és előadóOnline tanfolyamok alap és haladó szinten:
Honlap: bachviragterapeuta5.webnode.hu/online-tanfolyamok
E-mail: bachviragterapeuta@gmail.com
www.fb.com/szaboildikoszildiviragterapeuta
bachviragterapeuta5.webnode.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Bátorság virágai azoknak, akiket félelmek gyötörnek

Glück Viktória

Virágterápia – Mindennapi segítség a természet patikájából

Bala

Védelem virágesszenciák – a Deva virágterápiában

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben