InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPont

Ötletek az önbizalom erősítésére

10-ből 8 ember azt mondja magáról, hogy nincs elég önbizalma. Ha neked sem elég erős az önbizalmad, nem mindig tudod érvényesíteni az akaratodat. A munkádban csak sodródsz az árral, elvégzed, amit rád bíznak, de nem mersz bevállalni kihívásokat, mert nem hiszel eléggé a sikeredben. Nem tudsz kiállni magadért, nem tudod megvédeni a véleményedet. Hamarosan el is könyvelnek olyan valakinek, akivel mindent meg lehet csinálni, fát lehet vágni a hátán, mert soha nem szól semmiért.

Összességében elmondhatjuk, hogy az egészséges önbizalom a mindennapokban nagyon fontos. Segít gördülékenyebbé tenni az életet, kevesebb a szorongás, bátrabban vágunk bele az újba. Egy egészséges önbizalommal rendelkező ember, kellemes társaság. Jó mellette lenni, könnyen mozog a világban, ezért akaratlanul is vonzódunk hozzá.

Gyakorlatok sora segíthet az önbizalom fejlesztésében, de a virágterápia használatával is sokat tehetünk magunkért. Létezik a virágesszenciáknak egy széles köre, amiket kimondottan erre a területre alkalmazunk.

A virágok segítenek abban, hogy változtass és változz. Eléred, hogy erősebb, magabiztosabb ember legyél. A magabiztosság határozza meg az önbecsülésed, az önértékelésed, az önbizalmad. Kihat életed minden egyes területére.

Néhány példa az önbizalom fejlesztésére

Vörösfenyő – az önbizalom virága. A saját erősségek és gyengeségek megismerése, lehetőségek megragadása

Erdei fenyő – az önszeretet virága. Tudja, hogy miért felelős és hol kezdődik mások felelőssége, és hogy megérdemli, hogy szeressék, mint bárki mást

Kékgyökér – az intuíció virága. Erősíti az intuíciót, ötleteket ad, felerősíti a belső megérzéseinket, ezáltal erősíti az önbizalmunkat.

Tárnics – a hit virága. Megerősíti a hitünket, önmagunkban, a világban, abban, hogy minden a lehető legjobban alakul.

Jázmin – az önelfogadás virága. A negatív önképet pozitívba fordítja. Segít abban, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Hegyi Árnika – az erő virága. Visszatalálás önmagunkhoz. Segít abban, hogy felülemelkedjünk a nehéz pillanatokon.

Ha szeretnél többet tudni a virágterápiáról vagy családodban szeretnéd alkalmazni a virágesszenciákat, lehetőséged van otthonodban, online elvégezni az alapozó és a haladó felhasználói tanfolyamokat. A kurzusokról érdeklődj elérhetőségeimen!

Szabó Ildikó Szildi
Bach-virágterapeuta,
Deva-virág tanácsadó,
oktató terapeuta és előadóOnline tanfolyamok alap és haladó szinten:
Honlap: bachviragterapeuta5.webnode.hu/online-tanfolyamok
E-mail: bachviragterapeuta@gmail.com
www.fb.com/szaboildikoszildiviragterapeuta
bachviragterapeuta5.webnode.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Bátorság virágai azoknak, akiket félelmek gyötörnek

Glück Viktória

Gyermekeink természetes segítője

Glück Viktória

Korlátlan lehetőség a 96 DEVA kortárs virágesszenciával

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben