InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódKiemelt tartalomManó

Öt játszótéri anyuka típus

A kismamák közössége egy különös világ, ahová azonnal belepottyan az ember, amint gyermeke születik. A játszótéren különféle személyiségű anyukákkal ismerkedhetsz, és éppen a különbözőségük miatt lesznek annyira szórakoztatóak. Jöjjön hát néhány példa, a teljesség igénye nélkül.

Az ősanya
Gyermekének legszívesebben természetes alapanyagú, fa játékokat vásárol, és előnyben részesíti a hordozókendőt a babakocsival szemben. A nyilvános szoptatás sem okoz neki gondot, bátran, bárhol bármikor képes megetetni a gyerekét a legkisebb feszélyezettség nélkül.

A mindentudó
Az összes szakirodalmat kívülről tudja, ha gyereknevelésről van szó. Bátran osztogatja a tanácsokat bárhol, bárkinek. Ha a világ valamelyik játszóterén találkoznál vele, biztosan éppen arról mesélne, hogyan érte el egy csodás módszerrel azt, hogy a kicsikéje hathetes korától átaludja az éjszakát.

A munkamániás
A munkamániás kismama, többnyire felelős beosztását hagyta el, a baba érkezése miatt. Gyermekét pontos időbeosztás szerint neveli, amitől semmiképpen sem szeretne eltérni, az egész anyaság dologra úgy tekint, mint egy megoldandó határidős feladatra.

A magányos farkas
A magányos farkas anyukát onnan ismered fel, hogy többnyire egyedül, a hangos kismamacsoportoktól leszakadva ver tanyát. Remekül eljátszik egyedül is a gyerkőcével, és ha valaki véletlenül megszólítja, zavartan néz rá, hiszen neki egyáltalán nincs kedve bájcsevegni.

Az aggodalmaskodó
Legfőbb ismérve, hogy reggeltől estig, nonstop aggodalmas. Már a játszótérre érkezés pillanatában jól látható arcán az aggodalom, ami el sem tűnik az egész levegőztetés ideje alatt. Három mondatot ismételget sorban egymás után, sikítozva a gyerekének: Nem szabad! Ne csináld! Vigyázz!

+1) A tökéletes
És végül, de nem utolsósorban jöjjön a makulátlan anyuka, aki mindenben tökéletes és éppen ettől olyan idegesítő. Ruhája rendkívül csinos, és az utolsó divat szerinti és a babája is márkás bébi ruhákban mászókázik. A babakocsiért minimum félmillió forintot fizetett és tuti, hogy még a gyerek homokozó lapátja is valamelyik design bababolt limitált szériás terméke. Táskáját nem a szeme alatt hordja, mint a többi közönséges kismama, hanem elegánsan a karjára veti.

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Játék a szabadlevegőn – Ötletek biztonságos kerti játszótér kialakításához

Bala

Film Gyerekeknek

Bala

Gyerekálmok az Állami Otthonokban

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben