InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Országos kutatás: ezt eszik a magyarok, ha útnak indulnak autóval

  • A szendvicsek bizonyulnak a legnépszerűbb választásnak
  • Vásárláskor a legfontosabb szempont a praktikusság, az ár és a minőség
  • A többség a frissen készült fogásokat preferálja a töltőállomásokon: ilyen újdonságokat kínál az OMV VIVA Gourmet Selection és Laberkäse választéka

A magyarok 94%-a szokott utazás közben ételt fogyasztani, amelyek kiválasztásakor a legfontosabb szempont a praktikusság, az ár és a minőség – mutatott rá az OMV Hungária friss országos kutatása , amelyet közel 13 ezren töltöttek ki. Az eredmények alapján útközben leggyakrabban szendvicset eszünk: a kitöltők háromnegyede csomagolt vagy friss szendvicset eszik, ha útnak indul, ezt követi az édesség (45%) és az édes péksütemény (42%), mint például a croissant, a kakaós csiga vagy a túrós táska.

Érdekesség, hogy utazáskor ugyanolyan népszerűek a benzinkúton vásárolt ételek, mint az otthonról hozott fogások: a kitöltők 64%-a szokott a töltőállomáson snacket vásárolni, 63%-uk pedig házilag is készít uzsonnacsomagot. A legtöbben ezeket utazás közben fogyasztják el (66%), de sokan állnak meg étkezni pihenőhelyen (54%) vagy benzinkúton (42%) is.

Így vásárolunk a kutakon

Ha a benzinkúton vásárlunk, a praktikus snackek kerülnek előtérbe: a kutatás alapján 10-ből 9 esetben olyan élelmiszereket vesznek a válaszadók, amelyeket könnyen és gyorsan el lehet fogyasztani. Ezeket a kitöltők fele elvitelesen, utazás közben eszi meg, harmaduk pedig helyben.
Amikor a töltőállomáson ételválasztásra kerül sor, a legtöbben azt nézik, hogy utazás közben praktikus legyen (51%), emellett hasonlóan fontos szempont az ár (50%) és a minőség is (49%). Míg az árérzékenységet a kitöltők fele jelezte, csupán a harmaduk említette, hogy nyitott a kedvezményekre, akciókra és csak ötödüknek fontos a termékek mérete és mennyisége.

A leggyakrabban friss vagy csomagolt szendvicset (50%) vásárolnak a töltőállomásokon, ezt követi az édes- és sós péksütemény (42%), a hot-dog (35%) és a rágcsálnivaló, édesség (34%). A válaszadók 40%-a legalább havonta megáll valamelyik kúton élelmiszert vásárolni.

„Mindemellett a kutatásunk eredményei azt is megmutatják, hogy tízből 7 válaszadó szívesebben vásárol frissen készült ételt a töltőállomásokon, mint előre csomagolt szendvicset, emellett a többség nyitott arra is, hogy új ízeket próbáljon ki ilyenkor. Az OMV-nél ezekre az igényekre is reagálunk a folyamatosan frissülő, prémium szendvicsekből és salátákból álló Gourmet Selection, valamint Laberkäse kínálatunkkal” – mondta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.

Bicsár Attila, a Sauska48 kreatív séfje tervezte a két legújabb Gourmet Selection terméket, amelyek ősszel lesznek elérhetőek az OMV VIVA töltőállomások kínálatában. A Pikáns csirkeszendvics cheddarral elnevezésű szendvicsnél a fűszeres rántott csirkemellcsíkokat egy sokmagvas fokhagymás bagett öleli körül, amit cheddar sajt, cheddar szósz, jalapeño és jégsaláta egészít ki. A séf emellett egy vegetáriánus szendviccsel is előrukkolt. Ennél a fogásnál egy sokmagvas fokhagymás bagettbe füstölt tofu és grillezett cukkini kerül, amit különleges, aszalt paradicsomos majonéz tesz teljessé. Az új szendvicsek mellett elérhető két korábbi kedvenc is: Michelisz Norbert mediterrán szendvicse és Kecskesajtos croissant pikáns körtechutneyval, valamint Cézár és Caprese saláták is az állandó kínálat részét képezik.

A Gourmet Selection termékek mellett a Leberkäse portfólió is megújult: nyár óta az olaszos ízvilágot megidéző, pizzás Laberkäset is megtaláljuk a választékban a hagyományos, a sajtos és a chilis változat mellett. A frissen sült zsemlébe kínált osztrák finomság paprikadarabokkal, Cabanossi kolbásszal, Emmentáli sajttal és finom oregánós kéreggel hozza el a mediterrán hangulatot.

A gasztronómiai újdonságok elérhetőek a kijelölt OMV töltőállomásokon. További információ: https://www.omv.hu/hu-hu/gourmet

xxx

OMV Hungária Ásványolaj Kft. 
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 200 töltőállomást üzemeltet, és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 147 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade, vagy Direct Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 87, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak. 

OMV Aktiengesellschaft 
Az OMV Ausztria egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett ipari vállalata, 62 milliárd eurós 2022-es csoportszintű árbevételével és mintegy 22 300 alkalmazottal.  
A vegyipar, illetve vegyipari alapanyagok terén az OMV leányvállalata, a Borealis révén a világ egyik vezető szállítója a korszerű poliolefin megoldásoknak, emellett európai piacvezető vegyi alapanyagok és műanyagok mechanikai újrafeldolgozása terén. A Borealis két nagy vegyesvállalatával együtt – a Borouge (kiegészülve egyesült arab emirségekbeli és szingapúri székhellyel rendelkező ADNOC-kal) és a Baystar™ (kiegészülve az amerikai székhelyű TotalEnergies-zel) – nyújt világszerte termékeket és szolgáltatásokat ügyfeleinek. Az OMV finomítási és kereskedelmi üzletága üzemanyagokat, valamint vegyipari alapanyagokat gyárt és forgalmaz; emellett három finomítót üzemeltet Európában, illetve 15%-os részesedéssel rendelkezik egy finomítói vegyesvállalatban az Egyesült Arab Emírségekben. A társaság nyolc európai országban közel 1700 töltőállomást üzemeltet. Az OMV négy fő régióban – Közép- és Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, az Északi-tengeren, valamint Ázsia csendes-óceáni térségében – kutat és termel ki kőolajat, illetve földgázt. A termelés 2022 évi napi átlagos teljesítménye mintegy 392 000 hordó olajekvivalens volt. A vállalat mindezek mellett egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiatermelési üzletágat is fenntart.
Az OMV részvényeivel a bécsi tőzsdén (OMV) és amerikai letéti jegy (OMVKY) formájában az Egyesült Államokban kereskednek.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben