InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódKiemelt tartalom

Nyugodt éjszakák

Életünk mintegy harmadát alvással töltjük, amely hiányával nem beszélhetünk aktív és egészséges életről. Egy aktuális felmérés szerint minden második nő és minden második férfi alvászavarral küzd, amely kiváltói között első helyen a stressz szerepel.

Alvás közben „töltődik” immunrendszerünk, agyunk feldolgozza az előző nap ingereit, memóriánkban fontos információk raktározódnak el, izmaink ellazulnak, bőrünk regenerálódik. Az intenzív és megfelelő minőségű pihenés elengedhetetlen feltétele a zavartalan elalvási szakasz.

Tanítsd meg a testedet és elmédet pihenni!

Lazítási technikák alkalmazásával elkerülhetők az alvászavarok: relaxálás, meditálás valamint az autogén tréning megteszi a hatását. Ideális esetben ezeknek a napi rutinunk részét kellene képezniük, mivel a rendszeresség által szervezetünk „megtanul” lazító üzemmódba kapcsolni.

A rituáléhoz elegendő akár egy meleg ital elfogyasztása, vagy egy pohár szénsavmentes víz lassú kortyolása, miközben agyunkban beindul a nyugalom-reflex. De ugyanígy megteszi egy nagy kádnyi, nem túl forró, levendulás fürdővízben való könnyed lazítás is. A virágterápia is segítségünkre siethet, speciálisan a nyugodt éjszakák elősegítésére összeállított készítményével.

Nyugalom, ellazulás, nyugodt alvás esszencia

Az egyensúlyzavar jellege: Nehéz éjszakák, bosszúság, ingerlékenység

Ez az esszencia lecsillapítja, megnyugtatja a gyermekeket és a felnőtteket, akik nehezen tudnak ellazulni és elaludni, nyugtalanul alszanak vagy, akik rémálmoktól szenvednek, éjjel felriadnak. Nyugtatja és ellazítja az olyan gyermekeket, akikre a hirtelen kedélyváltozások, az extrém érzelmi kitörések jellemzőek.

Javasolt a hiperaktívoknak, akik a nap végén képtelenek megnyugodni, valamint azoknak is, akiknek elméjét állandóan visszatérő gondolatok vagy szüntelen gondok gyötrik. Alkalmazható lefekvés előtti befújással a könnyebb elalvásért vagy éjjeli felébredéskor a könnyebb visszaalvásért.

Ha szeretnél többet tudni a virágterápiáról vagy alkalmazni szeretnéd a virágesszenciákat családodban, lehetőséged van otthonodban, online elvégezni az alapozó és a haladó felhasználói tanfolyamokat.

Szabó Ildikó Szildi
Bach-virágterapeuta, Deva-virág tanácsadó, oktató terapeuta és előadó
Online tanfolyamok alap és haladó szinten.

Facebook: /szaboildikoszildiviragterapeuta
Weboldalunk: bachviragterapeuta5.webnode.hu
Ha bármi kérdésed van, bátran írj nekünk: bachviragterapeuta@gmail.com


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Virágterápia – Mindennapi segítség a természet patikájából

Bala

Érzelmi élet a párkapcsolatban

Glück Viktória

A harmonikus párkapcsolatot segítő virágesszenciák

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben