InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Hogyan segít az iskolakezdésben a virágterápia? – Autonómia, önállóság virágai

Az iskolakezdés kapcsán gondoltam arra, hogy összeválogatom nektek azokat a virágokat, amelyek segíteni tudnak nektek és a gyerkőcöknek, ebben a nehéz időszakban. Mert bizony nehéz a gyereknek, hiszen egy idegen, teljesen új közegbe kerül, az eddigi szó szerint óvó, megszokott óvodai környezetből, hirtelen egy zsibongó, ismeretlen gyerekekkel teli iskolában találja magát. És valljuk be, nem könnyű a helyzet, nekünk szülőknek sem, hiszen a széltől is óvnánk szemünk fényét, miközben tudjuk, hogy ez a dolgok rendje, iskolás lett a mi picikénk, lassan el kell engednünk.

Nézzük hát, milyen virágokat érdemes ilyenkor segítségül hívnunk. Autonómia, önállóság virágaiból most csak azokat említem, amiket kimondottan iskolakezdésre javasolnék.

Erdei ibolya
Kiteljesedett érzékenység. A félénk, sérülékeny, visszahúzódó és magánykedvelő egyéneknek. Csak látszólag hidegek vagy visszafogottak, tulajdonképpen félnek előtérbe kerülni és nehezen nyílnak meg mások előtt. Segít kommunikálni és elkerülni a túlzottan tapintatos magatartást az érzékenység megőrzése mellett.

Erdei mályva
Önelfogadás, szociális nyitottság. Az élet során lezajló átváltozási folyamatok – különösképpen az öregedés – elfogadásához. Emellett növeli a félénk emberek önbizalmát és szívélyességét. Segít a bizonytalanság és a bezárkózás leküzdésében. Hasznos esszencia azoknak, akik társaságban rosszul érzik magukat.

Hársfa
Szeretetre való fogékonyság. Fejleszti az emberi szeretetre való fogékonyságot. Megerősíti az anya-gyermek kapcsolatot. Megkönnyíti a tiszteletteljes és szívélyes véleménycserét és kommunikációt. Védelmet, éltető melegséget, nyugalmat és szelídséget nyújt. Javasolt mindazoknak, akik úgy érzik, hogy el vannak vágva embertársaiktól vagy a gyökereiktől, elhagyatottnak vagy magányosnak érzik magukat.

Májusi gyöngyvirág
Ártatlanság, spontaneitás, cselekvési szabadság. Azoknak, akik számára az élet feladatok, kötelességek és társadalmi konvenciók sorozata. Akik mások elismerésére vágynak és a körülmények rabjai. A lázadóknak, a bizalmatlanoknak, akik visszautasítják ugyan a konformizmust, mégis valódi természetüknek ellentmondó külső körülmények hatalma alá kerülnek. Javasolt azoknak a kamaszoknak, akik túl hirtelen léptek ki a gyermekkorból, és nem találják a helyüket a felnőttek világában.

Ha szeretnél további érdekességeket megtudni a virágterápiáról, most már a TikTokon is megtalálod edukációs videóimat. Keress így: @viragterapeuta

Csepprendelés a bachviragterapeuta@gmail.com címen.
Ha szeretnél többet tudni a virágterápiáról vagy szeretnéd alkalmazni a virágesszenciákat, lehetőséged van online alapozó és haladó felhasználói tanfolyamokon tanulni.
A kurzusokról érdeklődj elérhetőségeimen!
www.bachviragterapeuta5.webnode.hu


Szabó Ildikó Szildi

Bach-virágterapeuta, Deva-virág tanácsadó,
oktató terapeuta és előadó
Online tanfolyamok alap és haladó szinten:
bachviragterapeuta5.webnode.hu/online-tanfolyamok
bachviragterapeuta@gmail.com
www.fb.com/szaboildikoszildiviragterapeuta
bachviragterapeuta5.webnode.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Nyugodt éjszakák

Bala

Ötletek az önbizalom erősítésére

Glück Viktória

Családi harmónia a mindennapokban

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben