InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Hogyan segít az iskolakezdésben a virágterápia? – Autonómia, önállóság virágai

Az iskolakezdés kapcsán gondoltam arra, hogy összeválogatom nektek azokat a virágokat, amelyek segíteni tudnak nektek és a gyerkőcöknek, ebben a nehéz időszakban. Mert bizony nehéz a gyereknek, hiszen egy idegen, teljesen új közegbe kerül, az eddigi szó szerint óvó, megszokott óvodai környezetből, hirtelen egy zsibongó, ismeretlen gyerekekkel teli iskolában találja magát. És valljuk be, nem könnyű a helyzet, nekünk szülőknek sem, hiszen a széltől is óvnánk szemünk fényét, miközben tudjuk, hogy ez a dolgok rendje, iskolás lett a mi picikénk, lassan el kell engednünk.

Nézzük hát, milyen virágokat érdemes ilyenkor segítségül hívnunk. Autonómia, önállóság virágaiból most csak azokat említem, amiket kimondottan iskolakezdésre javasolnék.

Erdei ibolya
Kiteljesedett érzékenység. A félénk, sérülékeny, visszahúzódó és magánykedvelő egyéneknek. Csak látszólag hidegek vagy visszafogottak, tulajdonképpen félnek előtérbe kerülni és nehezen nyílnak meg mások előtt. Segít kommunikálni és elkerülni a túlzottan tapintatos magatartást az érzékenység megőrzése mellett.

Erdei mályva
Önelfogadás, szociális nyitottság. Az élet során lezajló átváltozási folyamatok – különösképpen az öregedés – elfogadásához. Emellett növeli a félénk emberek önbizalmát és szívélyességét. Segít a bizonytalanság és a bezárkózás leküzdésében. Hasznos esszencia azoknak, akik társaságban rosszul érzik magukat.

Hársfa
Szeretetre való fogékonyság. Fejleszti az emberi szeretetre való fogékonyságot. Megerősíti az anya-gyermek kapcsolatot. Megkönnyíti a tiszteletteljes és szívélyes véleménycserét és kommunikációt. Védelmet, éltető melegséget, nyugalmat és szelídséget nyújt. Javasolt mindazoknak, akik úgy érzik, hogy el vannak vágva embertársaiktól vagy a gyökereiktől, elhagyatottnak vagy magányosnak érzik magukat.

Májusi gyöngyvirág
Ártatlanság, spontaneitás, cselekvési szabadság. Azoknak, akik számára az élet feladatok, kötelességek és társadalmi konvenciók sorozata. Akik mások elismerésére vágynak és a körülmények rabjai. A lázadóknak, a bizalmatlanoknak, akik visszautasítják ugyan a konformizmust, mégis valódi természetüknek ellentmondó külső körülmények hatalma alá kerülnek. Javasolt azoknak a kamaszoknak, akik túl hirtelen léptek ki a gyermekkorból, és nem találják a helyüket a felnőttek világában.

Ha szeretnél további érdekességeket megtudni a virágterápiáról, most már a TikTokon is megtalálod edukációs videóimat. Keress így: @viragterapeuta

Csepprendelés a bachviragterapeuta@gmail.com címen.
Ha szeretnél többet tudni a virágterápiáról vagy szeretnéd alkalmazni a virágesszenciákat, lehetőséged van online alapozó és haladó felhasználói tanfolyamokon tanulni.
A kurzusokról érdeklődj elérhetőségeimen!
www.viragterapeuta.hu


Szabó Ildikó Szildi

Bach-virágterapeuta, Deva-virág tanácsadó,
oktató terapeuta és előadó
Online tanfolyamok alap és haladó szinten:
www.viragterapeuta.hu
mentalhigientanacsadas@gmail.com
www.fb.com/szaboildikoszildiviragterapeuta
www.viragterapeuta.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Bátorság virágai azoknak, akiket félelmek gyötörnek

Glück Viktória

Gyermekeink természetes segítője

Glück Viktória

Családi harmónia a mindennapokban

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben