InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomSzórakozó

Nyíljon ki újra a világ: eljöttél, május!

Mintha márciustól fokozatosan felgyorsultak volna az események: egyre drasztikusabban melegszik az időjárás, a hosszabb nappalok nagy kegyesen több és hosszabb programokat engednek meg nekünk, és mintha az idő is felgyorsult volna, hiszen amikor gyermekként élvezzük a jó időt, a szabadtéri eseményeket, a gasztro-és kulturális feltöltődést a szabadban, akkor bizony nem úgy telik el egy délután, mint januárban bent kuksolva, a kinti zord körülményeket vagocgó fogsorral szemlélve – használjuk ki ezt a csodát!

A május több, mint egy sima ‘átmenet’ az igazi nyár és a későtavasz között: ilyenkor lehet a legváltozatosabb programokat szervezni, a kellemes melegben sportolni, élvezni azt a melengető, de még nem annyira izzasztó napsütést és bogárinvázió nélkül sütögetni a kertben! Nem véletlen, hogy a 18. századi nyelvújítók szerint a május a „zöldönös” jelentéssel bír, csak nézz körbe: ez talán a természet legszebb és legtermékenyebb időszaka a hosszú nappalokkal, a kellemesen hűvös estékkel, mégis napsütötte és meleg nappalokkal. Ilyenkor kötelező a természetet járni!

Tudtad?

❃ Május a segítők szakmák és az önzetlen munka hónapja, ugyanis 4-én a magyar tűzoltókat, 8-án a Nemzetközi Vöröskeresztet, 10-én pedig a magyar mentőket ünnepeljük!

❃ Május 15-e már jó pár éve az állat-és növényszeretet napja a Fővárosi Állat-és Növénykert kezdeményezésére – irány a természet!

❃ 1978 óta május 18-án tartják a Múzeumok világnapját a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa hatására. Azóta több száz ország közel 30.000 múzeuma vesz részt minden évben az eseményen – természetesen ez alól hazánk sem kivétel, úgyhogy irány kiállításokat nézni!

❃ Május 31-e a nemdohányzó világnap: ha még hódolsz ennek az egészségtelen szokásnak, de szeretnél véget vetni a füstös mindennapoknak, május utolsó napja a Te napod lesz!

 

Heinrich Heine: Megjött a május

Megjött a május íme,
virágba borult a világ,
felhőcske rózsaszíne
a kéket üdén szeli át.

Versengenek énekökkel
a csalogány s a rigó,
füvön bárányka szökdel,
szökdelni, dalolni jó.

Én nem teszem azt se, ezt se,
a friss gyep: vánkosom.
Halk csendülés nagymessze,
álmatlan álmodom.

/Ford.: Nadányi Zoltán/

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

MÁJUSI MAGAZIN

InfoPont

Májusi magazin

Zalai Mariann

Október 1. – A Kávé Világnapja

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben