InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Mire ügyelj novemberben kutyatartóként?

Az évszakváltások mindig új helyzetet teremtenek nekünk, gazdiknak: másra kell figyelnünk nyáron, és megint másra télen, hogy kutyánk biztonságban és jó egészségben legyen. Az őszi időszak végén is van néhány tényező, melyekre nem árt, ha felkészülünk.

Rövidebb nappalok, hosszabb éjszakák
Az őszi időszámítás kutyás szempontból a sötétben való sétáltatás beköszöntével egyenlő. Ahogy a nap egyre később kel, és egyre korábban nyugszik le, úgy tolódnak bele a séták az alkonyi, majd a teljesen sötét órákba. Fontos, hogy séta, kirándulás, közös sportolás során ne csak a magunk láthatóságáról, de a kutyánkéról is gondoskodjunk!

Fagyálló
Hamarosan beköszöntenek a mínuszok, és ezzel a fagyálló adalékok használata is gyakoribbá válik. A fagyálló veszélyes, halálos méreg a kutyák számára, ezért tartsuk elzárva!

Élősködők
A kutyák gyakori külső élősködői közül a kullancsok és a bolhák kedvence az őszi időszak. Ilyenkor a legaktívabbak, és a legtöbb fertőzés is ilyenkor fordul elő. Fontos, hogy egész évben megfelelően védjük kedvencünket a külső élősködők ellen, de az őszi időszakban fokozottan figyeljünk erre!

Téli ruházat
Ha őszi-téli ruháinkat elraktuk a nyárra, itt az ideje újra előszedni a kedvenc meleg darabokat. Ha gondosan védtük őket a molyok ellen, akkor azonban legyünk résen! A molyirtók és ruhafrissítő párnácskák számos veszélyes vegyi anyagot tartalmaznak, ezért ügyeljünk rá, nehogy kedvencünk közelébe kerüljenek!

Gombák
A csapadékosabb időjárás miatt ősszel a gombák is kidugják kalapos fejüket. Bár hazánkban a legtöbb gombafaj csak nagyobb mennyiségben veszélyes a kutyákra, azért nem árt az óvatosság. Tartsuk kutyánkat távol minden erdei gombától. Nem szükséges kitépni, rálépni, szétrugdosni a gombákat, hiszen ők is az erdei ökoszisztéma részei, csak figyeljünk, hogy a kutyánk ne szaglássza, ne nyalogassa őket!

További hasznos és érdekes tudnivalókért böngészd a Kutyabarát.hu oldalát!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Kutya elsősegély – Mit tegyünk, ha a kutyánk megsérül útközben?

Bala

Koronavírus-járvány, stressz, depresszió és a kutyák

Bala

Kutyabarát

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben