InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódGasztro

Miért is ne fűszereznéd meg azokat a bizonyos hétköznap reggeleket?

06:30

Húz az ágy, mint mindig. A Nap, a gyerek, a kutya, sőt, még a szomszéd tengerimalaca is fent van, de te bőven visszaaludnál. Ráncigálod magadra a ruhákat, egyesével számolod a tapétán évek óta összegyűlt, koszból formálódott pötty és folthalmazokat, elbotlasz kislegókban, Thomas, a gőzmozdonyban és úgy egyébként mindenben. Valahogy ez a reggel sem úgy indult, ahogyan a müzlis reklámokban megálmodták azt nekünk.

Adjunk nap elején is a boldogsághormonoknak! Jól induló reggelek, nem csak egy párhuzamos univerzumban

Volt az úgy, hogy a Tales of a Kitchen bloggere sok-sok fejtörés (és méltán rengeteg átvirrasztott éjszaka) után előállt a tökéletes reggeli recepttel, melyet addig még semelyik más öko-gasztro oldalon nem látott. (Ne legyünk naivak, ők is ugyanúgy versenyeznek az olvasottságért!) Az így keletkező reggeli, egészséges nassolnivaló csoda kombója, három rétegben mérhető, ugyanis a recept alapját képező zabpalacsintát háromszoros mennyiségben kell elkészítsük. Most jöhetne az a rész, amikor fintorogva megáll az olvasó (Csak ennyi? Ehhez nem kell egy Jamie Olivernek lenni!), na de a csavar még hátravan! A zabos korongok csúcshatását az azokat gránátalma-füge-cseresznye szirupban és gyümölcsdarabokban gondosan megáztató munkafolyamat adja. Na ugye?

Kis fejtágító- Jó ha tudod!

A zabkása, angolul szimplán az oatmeal nevet viseli, és eredendően Írországból indult felfedezőútjára, mára pedig meghódította Földnek nevezett, kicsiny bolygónkat. Azon kívül, hogy bármilyen nemű és halmazú desszert megalkotásához könnyedén felhasználhatjuk, a zab rengeteg rostot tartalmaz, melynek hatására a gabonafajtát a jó minőségű szénhidrátok csúcskategóriásai között tartjuk számon. A zabos tortácskákat nyakon öntő gyümölcsös-szirupos-darabos élmény sem csupán a foodporn hatás növelésének érdekében keletkezett a receptíró fejében, hanem mert bogyós gyümölcsök lévén jelentős antioxidánst is tartalmaznak az összetevők!

Blog: http://talesofakitchen.com/

Recept: http://talesofakitchen.com/breakfast/triple-layered-oat-cake-with-figs-cherries-and-pomegranate/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Edd magad egészségesre! – ilyenek lesznek a jövő élelmiszerei

Bala

Tombol az allergiaszezon – így védd meg az otthonodat!

InfoPont

Olajokkal a szépségért és egészségért

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben