InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Mezítlábas hippi paradicsom és maja legendák: MEXIKÓ REJTETT KINCSEI

Mexikó évek óta az egyik legkeresettebb turisztikai desz- tináció, nem véletlenül, hiszen megtalálható itt a sok ezeréves azték és maja kultúra mellett több, mint 9000 kilométernyi fehér homokos strand is, de felfedezhetjük a dzsungeleket, megmászhatjuk a vulkánokat vagy beleme- rülhetünk a mexikói gasztronómiába.

De ha valami másra vágyunk, akkor nézzük, hogy miket rejteget még a Yucatán félsziget a cancuni hotelzónán, és a tengerparti tequila sunrise koktélokon túl!

Tulum – a hamisítatlan bohém életérzés

Cancun szállodakomplexumai helyett érdemes továbbutazni, egészen Tulumig, az eklektikus művészek, átszellemült jógik, mezítlábas hippik, és gondtalan milliomosok Mekkájába. A hajdani halászfalu mostanra egy felkapott, izgalmas üdülővárossá vált, ahol minden hotelnek saját személyisége van.

Az egyik legizgalmasabb a Casa Malca, egykor a kolumbiai drogkirály, Pablo Escobar kúriája volt, amit a kortárs műgyűjtő, Lio Malca alakított luxushotellé, és amelynek bejáratát régi menyasszonyi ruhákból készült, lépcsőzetes függönyök keretezik.

FILM TIPP – Coco, egy szívmelengető mese a halálról. Mexikó nemzeti ünnepéről, a dia de los muertos-ról, a halottak napjáról és a család fontosságáról szóló történet 2018-ban elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscar-szobrot.

Cenoték – természetes barlangfürdők

Lenne bátorságod úszni egyet egy 50 méter mély, kristálytiszta vizű, földalatti medencében? Akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis Mexikóban több, mint 6000 cenote vagyis természetes, kútszerű karcképződmény található. Nemcsak az úszás és búvárkodás szerelmeseit nyűgözik le ezek a varázslatos helyek, hanem a történelem iránt érdeklődőket is, ugyanis a maja kultúra fontos áldozati helyszínei voltak, és túlvilági átjáróknak tekintették őket.

Holbox – Mexikó igazi titka

Mexikó északi partján van egy pici, eldugott sziget, ahol golfkocsik járnak autók helyett a poros utcákon és az épületeket színes falfestmények díszítik. Napközben mindenki tacot lakmározik, friss kókuszvizet szürcsölget a tengerparti bárokban, és amikor esténként beindul az élet, egy finom mojito társaságában még élőzenét is hallgathatunk.

Chichén Itzá – a kézzel fogható történelem

A legismertebb maja romváros legtöbbet fotózott monumentális lépcsős piramisa Kukulkán, amely a tollas kígyóisten tiszteletére épült a Kr. u. 10. században. Páratlan élményben lehet részünk, ha utazásunkat a tavaszi vagy az őszi napéjegyenlőség idejére időzítjük, ugyanis a legenda szerint ekkor megjelenik Kukulkán. Az árnyék hatására az építmény lépcsőinek aljánál található két tátott szájú kígyófejhez kirajzolódik a kígyó hullámzó teste is.

ÚTI TIPP – A sziget nevét, logikától eltérően,(H)olbos-nak ejtik a helyi mexikói spanyolban. Fontos információ, hogy a szigeten kevés az ATM, amik viszont hamar kifogynak, ezért érdemes készpénzzel készülni.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

ARIZONA – a vörös 50 árnyalata

Glück Viktória

Már megint utazom… Aruba – Egy boldog sziget

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben