InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Mezítlábas hippi paradicsom és maja legendák: MEXIKÓ REJTETT KINCSEI

Mexikó évek óta az egyik legkeresettebb turisztikai desz- tináció, nem véletlenül, hiszen megtalálható itt a sok ezeréves azték és maja kultúra mellett több, mint 9000 kilométernyi fehér homokos strand is, de felfedezhetjük a dzsungeleket, megmászhatjuk a vulkánokat vagy beleme- rülhetünk a mexikói gasztronómiába.

De ha valami másra vágyunk, akkor nézzük, hogy miket rejteget még a Yucatán félsziget a cancuni hotelzónán, és a tengerparti tequila sunrise koktélokon túl!

Tulum – a hamisítatlan bohém életérzés

Cancun szállodakomplexumai helyett érdemes továbbutazni, egészen Tulumig, az eklektikus művészek, átszellemült jógik, mezítlábas hippik, és gondtalan milliomosok Mekkájába. A hajdani halászfalu mostanra egy felkapott, izgalmas üdülővárossá vált, ahol minden hotelnek saját személyisége van.

Az egyik legizgalmasabb a Casa Malca, egykor a kolumbiai drogkirály, Pablo Escobar kúriája volt, amit a kortárs műgyűjtő, Lio Malca alakított luxushotellé, és amelynek bejáratát régi menyasszonyi ruhákból készült, lépcsőzetes függönyök keretezik.

FILM TIPP – Coco, egy szívmelengető mese a halálról. Mexikó nemzeti ünnepéről, a dia de los muertos-ról, a halottak napjáról és a család fontosságáról szóló történet 2018-ban elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscar-szobrot.

Cenoték – természetes barlangfürdők

Lenne bátorságod úszni egyet egy 50 méter mély, kristálytiszta vizű, földalatti medencében? Akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis Mexikóban több, mint 6000 cenote vagyis természetes, kútszerű karcképződmény található. Nemcsak az úszás és búvárkodás szerelmeseit nyűgözik le ezek a varázslatos helyek, hanem a történelem iránt érdeklődőket is, ugyanis a maja kultúra fontos áldozati helyszínei voltak, és túlvilági átjáróknak tekintették őket.

Holbox – Mexikó igazi titka

Mexikó északi partján van egy pici, eldugott sziget, ahol golfkocsik járnak autók helyett a poros utcákon és az épületeket színes falfestmények díszítik. Napközben mindenki tacot lakmározik, friss kókuszvizet szürcsölget a tengerparti bárokban, és amikor esténként beindul az élet, egy finom mojito társaságában még élőzenét is hallgathatunk.

Chichén Itzá – a kézzel fogható történelem

A legismertebb maja romváros legtöbbet fotózott monumentális lépcsős piramisa Kukulkán, amely a tollas kígyóisten tiszteletére épült a Kr. u. 10. században. Páratlan élményben lehet részünk, ha utazásunkat a tavaszi vagy az őszi napéjegyenlőség idejére időzítjük, ugyanis a legenda szerint ekkor megjelenik Kukulkán. Az árnyék hatására az építmény lépcsőinek aljánál található két tátott szájú kígyófejhez kirajzolódik a kígyó hullámzó teste is.

ÚTI TIPP – A sziget nevét, logikától eltérően,(H)olbos-nak ejtik a helyi mexikói spanyolban. Fontos információ, hogy a szigeten kevés az ATM, amik viszont hamar kifogynak, ezért érdemes készpénzzel készülni.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Már megint utazom… Aruba – Egy boldog sziget

Glück Viktória

ARIZONA – a vörös 50 árnyalata

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben