InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

aGarami ajánlja: Korlátlan flipperezés Európa egyik kedvenc játékmúzeumában

Tinédzserként gyakran jöttem Budapestre, és szinte mindig a Déli Pályaudvarra érkeztem. Szemben volt egy játékterem a buszmegállóban. Rengetegeg lógtam ott és arról álmodoztam, milyen jó lenne, ha lenne egy óriási szobám, ami tele lenne flipperekkel.

Ezek a flipperek számomra a szabadságot,a nyugati életérzést jelentették. Évtizedek teltek el, amikor azzal szembesültem, hogy valaki megvalósította ezt az álmot.

A Flippermúzeum a világ vezető utazási site-ján, a Tripadvisor-ön, gyakorlatilag megnyitása óta Magyarország legnépszerűbb tematikus múzeuma, és Budapest egyik első számú látványossága. A gyűjtemény összesen több mint 160 szabadjátékra állított, kipróbálható géppel rendelkezik, az első hagyományos gépektől kezdve 1947-ből, valamint flipper elődökkel a XIX. századból, természetesen az egészen új és modern flipperekig (valamint egyéb népszerű játéktermi masinákig, ideértve a videójáték kabineteket is).

Túlzás nélkül állítható, hogy Európa kedvenc flipperkiállításáról van szó: ezt támasztja alá az online felületeken elérhető több ezer pozitív látogatói visszajelzés.

Minden gép, így a világ első és a legnagyobb flippere is kipróbálható itt. A felnőttek 3500, a 26 év alattiak és 62 évnél idősebbek 2500 forintért válthatnak jegyet, ami korlátlan játéklehetőséget foglal magában egészen zárásig.

A hely galériája bérelhető, a megnyitás óta számos, elsősorban gyerek szülinapi partit tartottak itt, de felnőttek is élnek a lehetőséggel, sőt cégek is, utóbbiak az egész múzeumot szokták kibérelni vállalati összejövetelekre.

Az első flipper megszületésének 150. évfordulóját ünnepelve, idén műfajában hiánypótló kötettel is jelentkezett a Radnóti Miklós utcai látványosság. ‘A flipper múzeuma’ című kiadvány a népszerű játék, valamint a játéktermek hazai történetén vezeti végig olvasóit, a 30-as évektől egészen a Flippermúzeum megszületéséig.

További információ: www.flippermuzeum.hu

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Modena Kincse Gölöllő főterén

Bala

Balatoni múzeumajánló

Bala

aGarami ajánlja: Egy korty művészet karácsonyra

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben