Kiemelt tartalom
Lélegzetelállító kaland gyereknek és szülőnek
  • 2018. november 17.

A Manfréd és Anton kalandjai nem mese. Nem is ifjúsági regény. Valahol a kettő között, de inkább azt mondhatnánk, új kategóriát teremt. Egy olyan műfajt, ami lenyűgözi a 6-12 éves korosztályt, miközben látványosan fejleszti a társas kapcsolataikat, az értékrendjüket, megtanítja őket tisztelni a szüleiket és felfedezni a természet értékeit. Semmihez sem fogható módon javítja önbecsülésüket, kreativitásukat, képzelő erejüket, magabiztosságukat, bátorságukat, kitartásukat.

Mindegy, hogy a szülő olvassa a gyereknek vagy az iskolás magának, a Manfréd és Anton kalandjai szórakoztató, lebilincselő olvasmány vagy épp esti mese. Nagycsoportos (5-6 éves) kortól ajánlott, egészen tinédzser korig. Bár csodás és egyedi hangulatú képek illusztrálják a történetek egy-egy jelenetét, az író nem erre helyezi a hangsúlyt, hanem a képzelőerőre. A mű illusztrációk nélkül is megállná a helyét, annyira részletgazdag írásmódban mutatja be a környezetet és a történéseket. A gyerekkönyvekben megszokott, egyszerű kifejezésmódtól szokatlanul eltérően a Manfréd és Anton kalandjai olyan nyelvezettel operál, ami nem csak lenyűgöző stílust ad a könyvnek, hanem nagy mértékben fejleszti a gyerekek szókincsét, kifejezésmódját is.

A Manfréd és Anton kalandjai jóval több, mint egyszerű gyerekkönyv. Nem csupán szórakoztat, hanem ezekben is segíthet a gyerekeknek:
  • A szókincs, a képzelőerő, a beleélési képesség fejlesztése
  • A félelmek, gátak legyőzése
  • A kitartás, akaraterő, győzni akarás fejlesztése; motiváció
  • A társas kapcsolatok fejlesztése (testvéri, nemek közötti kapcsolat, csoporton belüli viselkedés)
  • A helyes és helytelen, a jó és rossz közötti különbségtétel erősítése, az erkölcsi alapok helyretétele
  • A szülőkkel való kapcsolat fejlesztése (szófogadás, tisztelet, példakép)

További részletek: https://manfredanton.hu