InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Legyél Te is környezettudatos: 3 egyszerű módszer a környezet védelmére

A 2000 óta megrendezésre kerülő világnap a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra és az energiatakarékosságra hívja fel az emberek figyelmét.

Ha tehetjük, ma egy kicsit jobban gondoljuk végig azt, hogy egyes cselekedeteinkhez milyen energiafelhasználás társul!

Miért védjük a környezetet? Nos, csak egy Földünk van… szóval bánjunk rendesen vele!

1. Fogyassz kevesebbet!

A fogyasztás visszaszorítása óriási hatással lehet a környezetre. A csökkentés, az újrafelhasználás és az újrahasznosítás egyre nagyobb figyelmet kap, de a bolygónak jól jöhet, ha a legfontosabb és leginkább alulreprezentált pontra összpontosítunk: a hulladékra.

Amikor visszautasítod, „nem”-et mondasz, ami nem mindig könnyű. Ingyenes ajándékok a rendezvényeken, olcsó áruk kiszállításkor, a menő új gyerekjátékok vagy a legújabb kütyük, amelyek jobbá teszik az életedet – ezek egyike sem nélkülözhetetlen. És szinte mindig a szemetesbe kerülnek, vagy a szekrény hátsó részében felejtjük. Legközelebb, ha nem létfontosságú cikk megvásárlására vagy elfogadására vágysz, gondold át, vajon valóban javítana-e az életeden. Ha nem, akkor csak mondd azt: „Nem, köszönöm!”

2. Válassz az újrafelhasználhatót az egyszer használatos helyett!

Gondoljon bele, hány embert látsz naponta eldobható palackokból inni, eldobható szatyrokat cipelni, eldobható tányérokból étkezni, és eldobható edényeket használni. Ennek az egyszer használatos műanyagok pusztító hatással vannak talajunkra, óceánjainkra és tengeri élővilágunkra.

A fenti elemek mindegyike rendelkezik környezetbarátabb megfelelőkkel. Válts újrafelhasználható cikkekre, és használd a lehető leggyakrabban azokat. Kevesebb szemét fog felhalmozódni és jelentős mértékben hozzájárulhatsz a környezet védelméhez.

3. Vásárolj helyben!

Ha már a vásárlás témájánál tartunk, fontos átgondolnunk, hogy a termékek milyen úton jutnak el hozzád. Mindez a csomagolástól, a konténerek hűtésén keresztül a szállításhoz szükséges üzemanyagig valóban károsítja a környezetet. Ehelyett nézz körül a helyi termelői piacon, friss, csomagolásmentes élelmiszerekért; és vásárolj helyi művészektől, ruhakészítőktől és kiskereskedőktől, mielőtt rákattintanál a kétnapos szállításra.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben