InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Legyél jelen! Legyél a mostban!

Sokszor halljuk, ne gondolkozz állandóan a múltról, legyél itt és most! Ne ábrándozz a jövőről, legyél a jelenben, éld meg a mát! Ugye ismerősek ezek a mondatok?

Észrevettem, hogy az emberek általában vagy a régmúltban vagy a jövőben révedeznek. Nem tudják feldolgozni a múlt eseményeit, elakadnak, és ezért rendre újrajátsszák azt magukban, és folyamatosan arról is beszélnek. Vagy éppen a jövőről álmodoznak, hogy mi és hogyan fog történni, elképzelik a lehetséges kimeneteleket, viszont ez gátat szab a jelen megélésének. Ahelyett, hogy arra koncentrálnának, hogy most mi történik, valahol máshol vannak.

Nagyon nehéz a Deva Jelenlét csoport virágaiból kiemelni bármelyiket is, mert szinte mindegyiket használom a tanácsadások során, és egytől-egyig mind a kedvencem. De ha mégis választanom kell közülük, akkor legyenek ezek.

Egyensúlytalanság típusa: Zavarodottság-Érdektelenség

Bíboros hajnalka – (Ipomea purpurea)
Vitalitás, stabilitás. A szervezet tonizálásához és felfrissítéséhez. Segít legyőzni a káros szokásokat (alkohol, kávé, cigaretta…). Rendezi a hétköznapok életritmusát, és visszaadja a kiegyensúlyozott életmódhoz szükséges stabilitást.

Citromfa – (Citrus limonum)
Az elme világossága. A citromfa virágesszencia visszafogja a zavaró érzelmi hatásokat és koordinálja a gondolatokat, világosabbá teszi az elmét és a gondolkodást. Stimulálja a felfogó képességet és elősegíti az analitikus gondolkodást, valamint segít felülemelkedni a depresszív állapotokon.

Mandulafa – (Prunus amygdalus)
Életöröm, vitalitás. Azoknak, akik félnek megöregedni és nem fogadják el az idő múlását. Elősegíti a test öregedésének elfogadását és az egyszerű fizikai megjelenésen túli szépség megértését. Megerősíti és regenerálja a testet.

Orvosi zsálya – (Salvia officinalis)
Az élet megértése, elfogadás. Azoknak, akik úgy gondolják, hogy nincs értelme az életüknek. Elősegíti az elmélkedést az élet eseményeinek jelentésén. Megértéshez és belső békéhez vezet. Tudatosítja a létezés spirituális dimenzióját és lehetővé teszi, hogy az élet történéseit kellő távlatból szemléljük.

A csoport többi virága
Rozmaring – (Rosmarinus officinalis) Érzékenység, jelenlét.
Sarkantyúvirág – (Tropaeolum majus) Vitalitás, szellemi nyitottság.
Százszorszép – (Bellis perennis) Gondolatok rendszerezése, integráció.
Szemvidítófű – (Euphrasia officinale) Megértés, intuíció.
Vadmurok – (Daucus carota) Éleslátás, érzékenység.
Borsmenta – (Mentha piperita) Figyelem, szellemi élénkség.
Görögdinnye – (Citrullus vulgaris) Harmonikus terhesség.
Kajszibarack – (Prunus armeniaca) Öröm, teljesség.

Csepprendelés a bachviragterapeuta@gmail.com címen.
Ha szeretnél többet tudni a virágterápiáról vagy szeretnéd alkalmazni a virágesszenciákat, lehetőséged van online alapozó és haladó felhasználói tanfolyamokon tanulni.
A kurzusokról érdeklődj elérhetőségeimen!
www.bachviragterapeuta5.webnode.hu

Szabó Ildikó Szildi
Bach-virágterapeuta, Deva-virág tanácsadó, oktató terapeuta és előadó
Online tanfolyamok alap és haladó szinten.

Facebook: /szaboildikoszildiviragterapeuta
Weboldalunk: bachviragterapeuta5.webnode.hu
Ha bármi kérdésed van, bátran írj nekünk: bachviragterapeuta@gmail.com

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A stressz 6+1 jele

Glück Viktória

Családi harmónia a mindennapokban

Glück Viktória

Gyermekeink természetes segítője

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben