InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

A lágyan olvadó sajt melengeti a lelkünket

Van egy hely, ami a francia Alpok és egy meghitt hütte hangulatát idézi. Ez a kis csoda, a Raclett by Lili. A vállalkozás 2020 decemberében kezdte meg működését azzal a céllal, hogy kiváló minőségű alapanyagokból, eredeti Raclette sajtból készített prémium szendvicseiket megismertessék a gasztronómiára nyitott közönséggel.

Sok éves, többnyire német karácsonyi vásárokban és fesztiválokon megszerzett tapasztalat áll a „Raclett by Lili” mögött. Kezdéskor “pop-up” jelleggel, hétvégi termelői piacokon tűntek fel, valamint országszerte több rendezvényen vettek részt, például a Francia intézet utcabálján és a Gyulai Pálinkafesztiválon.

Nyaranként a tihanyi piac levendulás illatát bolondítják meg a karakteres sajttal. Céges rendezvényeken,
számos partin és esküvőkön is bemutatták a kulináris élvezeteket nyújtó sajtos szendvicseiket. Mostanra már egyre nagyobb és nagyobb sikerrel bővül a lelkes fogyasztói kör.

És mi a raclette?

Maga a szó, a francia “lehúz” szóból ered. A nagy kerek sajt több hétig érlelődik mire ketté szelik. A teteje megolvad, és ezt a finomságot húzzák le a szendvicsre. Az egész folyamat egy szeánsz!

Szezonálisan kínálnak különböző feltéteket, a klasszikus ízektől a merészekig, az “erre egy soha nem gondoltam volna” gondolatot megcélozva. A gasztro élmény soha nem marad el! A Raclette By Lili a Hello Budában, egészen tavaszig várja a sajtok szerelmeseit.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

BORmedence – borok, ízek, élmények a Kárpát-medencéből

InfoPont

Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál

InfoPont

Téged is vár a Vajdahunyadvár!

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben