InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKikapcsoló

Kutyával a strandra? Ez legyen a táskádban!

Akár itthon, például a Keszthely Kutyás Strandon, akár a tengerparton strandolunk kutyánkkal, jó, ha pár dolgot nekik is bedobunk a strandtáskába. Nézzük, mik a legfontosabb dolgok, és mi lehet még hasznos a nyugodt pihenés érdekében!

ELENGEDHETETLEN:

Ezek nélkül ne menj strandra a kutyáddal:
• víz és itatótál
• oltási könyv
• higiéniai zacskó
• nyakörv/hám és póráz

Hasznos:
Nem árt, ha van nálunk törölköző, pár jutalomfalat és egy sátor vagy árnyékot biztosító alkalmatosság, amely alatt mi és a kutyánk is hűsölhet. Ne tegyük ki kutyánkat közvetlen tűző napfénynek, legfeljebb addig, amíg a vízben játszunk. Utána igyekezzünk árnyékos helyet keresni, vagy ilyen lehetőség híján gondoskodjunk magunk erről.
A hűtőmellény vagy hűtőmatrac (vízzel hűthető vagy zselés) is jól jöhet, ha kutyánk hajlamos a túlhevülésre. Szükség esetén egy vékonyabb vizes törölköző is megteszi.

Egy jó nedvszívó képességű anyagból készült kutyatörölköző is hasznos lehet, mellyel gyorsan és könnyen száríthatjuk meg a kutyánkat.

Aranyszabály, hogy kerüljük a legmelegebb órákat, és lehetőleg inkább reggel vagy késő délután menjünk a strandra. Különösen az idősebb, túlsúlyos, szív- és keringési problémákkal küzdő, illetve a rövid orrú fajták esetében gondoskodjunk róla, hogy ne melegedjenek túl. A hőguta nem játék, és nekünk, gazdiknak kell odafigyelni, hogy időben leállítsuk a túl heves játékot vagy behívjuk kutyánkat a tűző napról!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Mit vigyünk magunkkal, ha kutyánkkal utazunk?

Glück Viktória

Több tucat program, többszáz hazai és világsztár idén nyáron is a Balatonnál!

Glück Viktória

Még 5 tévhit a kutyákkal kapcsolatban

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben