InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomKult

KÖNYVneked – Szeptemberi könyvajánlónk

Philip Zimbardo: 
Pszichológia mindenkinek

A negyedik kötet megjelenésével immár teljes a Pszichológia mindenkinek című könyvsorozat, amelyben a Stanford Egyetem professzora, a börtönkísérlete révén világhírt szerzett Philip Zimbardo szociálpszichológus és munkatársai tudományosan, ugyanakkor nagyon szórakoztatóan ismertetnek meg mindazzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők felhasználják a legfrissebb kutatási eredményeket, és esettanulmányokkal, a kritikus gondolkodást fejlesztő feladatokkal segítik, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk.

Libri Kiadó
www.librikiado.hu

 


 

Csíkszentmihályi Mihály:
A jó üzlet – Az értékteremtő vállalkozás pszichológiája

A jó befektetés, a „jó üzlet” fogalmán leginkább azt értjük, ha maximalizáljuk a nyereséget. Egy vállalkozás sikere azonban nem csak az anyagi sikert jelenti. Az igazán jó üzlet ugyanis az, amikor a vállalkozás úgy termel nyereséget, hogy etikai szempontból is jó célt szolgál, és a cég munkatársai is örömüket lelik abban, amit csinálnak.

Csíkszentmihályi Mihály Jó üzlet című könyvéből megtudhatjuk, hogyan tehetjük jobbá az élet munkával töltött részét, s hogyan teremthetünk munkahelyünkön olyan körülményeket, amelyek segítik a flow-t. Ezáltal a munka olyan időtöltéssé válik, amely számos értelemben jó célt szolgál: az anyagi jóléten túl mentális jólléthez, boldogsághoz vezet, és eredményeként a világ egyszerűen jobb hely lesz.

Libri Kiadó
www.librikiado.hu

 


 

Csíkszentmihályi Mihály:
A futás öröme – Technikák a jobb teljesítményhez

Napjainkban egyre többen húznak futócipőt. Mi hajtja az embereket a futópályára vagy a terepre, hogy aztán edzettségi szintjüktől függően kocogjanak vagy akár ultramaratont fussanak? A válasz egyszerű: a flow. A futók szerencsések, mert ez a sport – legyen szó akár hobbifutásról, akár versenyzésről – számos lehetőséget kínál a flow megtapasztalására. Csíkszentmihályi Mihály a kreativitás és a tökéletes élmény pszichológiájának egyik legismertebb kutatója. Ebben a kötetében szerzőtársaival együtt azt vizsgálja, miként élhető át a flow sportolás közben.

Libri Kiadó
www.librikiado.hu

 


 

 

Franck Schwieger:
Zeusz és bandája

Érdekel a mitológia, a görög istenek világa, de azt gondoltad, mindez uncsi, sőt, ciki is akár? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve felrázza a görög mítoszokat, és bemutatja az összes jó arcot az Olümposzon úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Tudod-e, miért bújtatja anyja Akhilleuszt, a majdnem sebezhetetlen hőst lányruhába, vagy azt, hogyan vágja át Aphrodité a két riválisát a szépségkirálynő-választáson? És hallottad már, hogyan újított be ötven tehenet Hermész egy szál pelusban élete első napján? Akár igen, akár nem, ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ki ne add a kezedből ezt a könyvet!

Kolibri Kiadó
www.kolibrikiado.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Nyárindító KönyvNeked

Glück Viktória

Könyv Neked – Áprilisra

Bala

Könyv neked – Könyvajánló az egész családnak

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben