InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Kedvenc városaim, ahol fürdőzni is lehet

Jeles hónapba értünk, mert amikor ez a lapszám megjelenik, jó eséllyel nyitnak a szállodák és ismét feledezhetjük Magyarország kincseit. A fürdők szerelmeseként legtöbbször olyan helyet választok, ahol élvezhetem a víz jótékony hatásait. Ebben az ajánlóban azon kedvenc városaimat mutatom meg, amelyek fürdős-wellness élménnyel várnak bennünket.

Miskolc

Sokak számára meglepő, de kevesen tudják, hogy a vendégforgalmi statisztikák alapján is Miskolc az egyik legkedveltebb úticél hazánkban. Bár luxus szállodával egyelőre nem kényezteti el az érkező vendégeket, a Barlangfürdő olyan kuriózum, ami világszinten is megállja a helyét. Érdemes még bejárni a Bükk kis falvait, Bánkút, Répáshuta, Szentlélek télen-nyáron varázslatos, Lillafüredről és a Diósgyőri várról nem is beszélve!

Kép: Kassay Tamás
Eger

Maradva a keleti országrésznél, kihagyhatatlan hely Eger, ahol a vár mellett a Szépasszonyvölgy pincesora vár, előtte vagy másnap pedig kellemes kikapcsolódást nyújt a város csodaszép török fürdője. A Dobó Cukrászda nagymamám kedvence is volt, érdemes betérni egy kis nassolásra.

Kép: Lénárt Márton
Hajdúszoboszló

A Hungarospa Hajdúszoboszló fürdőkomplexumát senkinek sem kell bemutatni, hatalmas méretei ellenére mégis családias tud lenni. A környék alapvetően a fürdőzésre épül, de a város takaros házai között érdemes tenni egy sétát. Emlékezetes pillanat volt, amikor a szörf medencét kipróbálhattam itt néhány éve. Egész sokáig nem estem bele a vízbe!

Kép: Sziszike001 / Wikipedia
Martfű

Martfű neve több dologról is híres, eszünkbe juthat a rém, a sör, a cipőgyár, és bizony a város remek fürdője is. Kifejezetten jó vize van, az egyik kedvencem, mert nem csak illatra szenzációsan kellemes, hanem különlegesen selymessé teszi a bőrt. A városka csodaszép, zöld, virágos, a főutcáján árnyas fák között jó andalogni és a Tisza-part is csak kőhajításnyira van, ami maga a varázslatosság netovábbja.

Kép: Kassay Tamás
Székesfehérvár

Országunk egykori székes fővárosa, Alba Regia napjainkban is meghatározó hely, a belváros évezredes értékekkel büszkélkedik. Titkos tipp a Palotavárosi Tavak környéke, ahol télen korizni, nyáron futni és bringázni is lehet. A város ékessége az Árpád fürdő, ahol messze földön híres szaunaprogramokat tartanak. Erősen ajánlott, de figyelem, gyakran van teltház, tehát igényel némi előkészületet!

Budapest

Szeretett fővárosom nem maradhat ki ebből a listából, hiszen itt akár két hétre elegendő fürdő és strandoló hely van, amellett, hogy a város világszintű célpont, nem véletlenül a külföldiek egyik kedvence. Érdemes felfedezni a külső kerületeket is, például Csepelen a Kis-Duna part olyat tud, amit szerintem semmilyen más Duna-parti rész sem. Igazán különleges, emlékezetes és szívnek kedves, ezt garantálom! Bizony, erről a képről gondolnád, hogy ez is Budapest?

Kép: Kassay Tamás

Kassay Tamás
facebook/spabook
instagram@spabook
www.spabook.net


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Spabook – 3 fürdő, amit ne hagyj ki a nyáron!

Bala

Fókuszban Eger a Budapest Borfesztiválon

InfoPont

Kumánia

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben