InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

KEDVENC KARÁCSONYI RECEPTÜNK

Ezt a receptet a nagyitól örököltük és évről- évre elkészítjük. Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom. A család egyik kedvence.

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL

Hozzávalók:

  • 30 dkg aszalt szilva
  • vörösbor
  • 1 kg pulykamell
  • bors
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1db tojás

Elkészítés:

Az aszalt szilvákat beáztatjuk a vörösborba. A pulykamellet felszeleteljük olyan nagy szeletekre, hogy kiklopfolva tenyérnyi darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb darab alufóliára helyezzük a baconszeleteket, majd rátesszük a pulykamellszeleteket.

A sajtot lereszeljük és összekeverjük a felvert tojással, sóval, borssal ízesítjük, és megkenjük vele a pulykamellek közepét. Majd ráhelyezzük a bortól lecsepegtetett aszalt szilvát és feltekerjük a húst. A végeit hústűvel összetűzzük.

A töltött pulykamelleket hőálló edénybe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük, végül a fóliát levéve addig pirítjuk, amíg a bacon szép pirosra sül.

Köretként dupla vajas burgonyapürét vagy akár sült

zöldségeket tálalhatunk mellé.Kísérőnek egy finom vörösbor az ünnepi pohárba, csak fokozni fogja élményt.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben