Ezt a receptet a nagyitól örököltük és évről- évre elkészítjük. Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom. A család egyik kedvence.
ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT PULYKAMELL
Hozzávalók:
- 30 dkg aszalt szilva
- vörösbor
- 1 kg pulykamell
- só
- bors
- 12 szelet bacon
- 10 dkg sajt
- 1db tojás
Elkészítés:
Az aszalt szilvákat beáztatjuk a vörösborba. A pulykamellet felszeleteljük olyan nagy szeletekre, hogy kiklopfolva tenyérnyi darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb darab alufóliára helyezzük a baconszeleteket, majd rátesszük a pulykamellszeleteket.
A sajtot lereszeljük és összekeverjük a felvert tojással, sóval, borssal ízesítjük, és megkenjük vele a pulykamellek közepét. Majd ráhelyezzük a bortól lecsepegtetett aszalt szilvát és feltekerjük a húst. A végeit hústűvel összetűzzük.
A töltött pulykamelleket hőálló edénybe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük, végül a fóliát levéve addig pirítjuk, amíg a bacon szép pirosra sül.
Köretként dupla vajas burgonyapürét vagy akár sült
zöldségeket tálalhatunk mellé.Kísérőnek egy finom vörösbor az ünnepi pohárba, csak fokozni fogja élményt.