InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

Karácsonyi KönyvNEKED

Rene Denfeld: Hol vagy, Madison Culver?

Sloane, Ardie és Grace évek óta a Truviv nagyvállalatnál dolgozik jogászként. A vezérigazgató hirtelen halála után úgy tűnik, hogy a főnökük, Ames veszi át az egész cég irányítását. Mindannyiuknak más a kapcsolata a férfival, akiről mindig is sok pletyka keringett amiatt, ahogyan a nőkkel bánik. Ezeket a szóbeszédeket sokáig a szőnyeg alá söpörték, s elhallgatták azok előtt, akik döntési helyzetben voltak. Amikor azonban Ames kikezd az egyik új munkatársukkal, úgy határoznak, betelt a pohár, és nem hagyják annyiban a dolgot.

Libri Kiadó


Herendi Kata – Szabó Eszter Judit: 20 önismereti kérdés és válasz

Egy újságíró és egy pszichológus, akik közös erővel dolgoznak azon, hogy közelebb vigyék a pszichológia tudományát az emberekhez. Az élet természetes része, hogy vannak problémáink, elakadásaink, amelyekre folyamatosan keressük a megoldást. Aranyszabály, hogy bármilyen nehézségről legyen szó, az első lépés, ha jobban értjük és ismerjük önmagunkat. A kötet végére átfogó képet kapunk a saját személyiségünkről, betekintést nyerünk a legizgalmasabb pszichológiai trendekbe is, és bátorságra tehetünk szert, hogy továbbhaladjunk az önismeret útján.

Libri Kiadó


Woody Allen: Apropó nélkül

Woody Allen régóta várt memoárját tartja kezében az olvasó, amelyben korunk egyik legmeghatározóbb filmes személyisége páratlan részletességgel, leplezetlen őszinteséggel és természetesen a tőle megszokott humorral idézi fel viharos életét.
Megismerhetjük a neves rendező brooklyni gyerekkorát és humoristaként végzett első munkáit, és bepillantást nyerhetünk a televíziózás hőskorába, amikor szövegíróként a műfaj legnagyobbjaival dolgozhatott együtt. A filmtörténet élő klasszikusának végtelenül szórakoztató, meghökkentően őszinte, gazdag és szellemes emlékiratában az olvasó megtalál mindent, amit tudni szeretett volna Woody Allenről – de sosem merte megkérdezni…

Jaffa Kiadó


Dr.Csernus Imre: Főnix

Csernus Imre úgy véli, a mostani, járványtól sújtott, válságos időszak eddig soha nem látott lehetőséget kínál a megújulásra. A legendák szerint a főnixmadár élete végén a fészkével együtt porrá ég, és a tűzből egy új, fiatal főnix születik. A történet mindenki számára ismerős, de csak kevesen gondolnak bele, milyen üzenetet hordoz életünkben az újjáéledő tűzmadár szimbóluma.
Új könyvében a főnix legendájából kiindulva egész rendszert épít fel, amelyben élesen rávilágít mindennapos hazugságainkra, végigveszi sorra a buktatókat és érthetően bemutatja az újjászületés feltételeit. Már csak az a kérdés: öreg vagy fiatal főnixként szeretnénk élni
és megélni a jelen kihívásait.

Jaffa Kiadó

Tóth Gábor Ákos: A kúthelyi gyémánt-Forrásvíz 2.

Tóth Gábor Ákos – akinek népszerű balatoni Édesvízi mediterrán című sorozata immár 5. részénél tart – a kúthelyi regényfolyam második részében is hasonló empátiával és humorral tálalja hétköznapi hősei életét.A Forrásvidék – Olajláz az Őrségben folytatásában kiteljesedik a különc kerekesszékes lány és a karibi balfék szerelme, újra velünk lesz a magát felrobbantó Ati bácsi, Margó, a helyi konyhaművészet üdvöskéje, valamint Bozzi úr, aki bár nem olasz, de tenorja kéretlenül is belengi Kúthely lankáit. Csakúgy, mint az a helyi legenda, hogy ahol olaj van (de nincs), ott gyémántnak is kell lennie…

21. Század Kiadó

Gyerekeknek ajánljuk


Etta Kaner: Isznak-e forró csokit a békák? Éljük túl a hideget!

Ha beköszönt a tél, bizony nemcsak az emberek, hanem az állatok is fáznak. Vajon hogyan védekeznek a hideg ellen? A jegesmedvék például házat építenek. A pingvinek pedig összebújnak. Persze nem kőből és fából épülnek ezek az otthonok, és a kis madárkák sem a kanapén húzódnak közelebb a, hanem a maguk „állati” módján. A kérdés-felelet formában írt könyv interaktív módon tanítja meg a gyerekeknek azt, hogy mennyire kreatív a természet és az állatvilág. Lackfi János fordítása pedig igazán szórakoztatóvá teszi a könyvet.

Móra Kiadó


Sranger Things

Lépj be az amerikai Hawkins városka életébe, ennek a különleges, 100%-ig nem hivatalos rajongói kézikönyvnek a segítségével, ami a kultikus tévésorozathoz készült. Amióta Tizenegy és társai 2016-ban beléptek az életünkbe, mindannyian rá vagyunk kattanva a Duffer-testvérek 80-as években játszódó sztorijára.
Tudni akarod, mik voltak Dustin legjobb beszólásai, hogyan csinálták olyan rémisztőre a Demogorgont és hogy, mitől ragyog olyan fényesen Steve haja? Mi történt valójában Barbbal? Mi vár a csapatra a negyedik évadban? Minderre – sőt, még ennél is sokkal több kérdésre – választ kapsz a Stranger Things rajongói kézikönyvben!

Móra Kiadó


Polgár Judit: Legyél Te is bajnok!

A sakktörténet legjobb női játékosa új könyvében, azokhoz a gyerekekhez szól, akik már ismerik a sakk alapjait, de szeretnék fejleszteni tudásukat, és talán majd egy versenyen is szívesen részt vennének. A Legyél te is bajnok! a sakkútjára éppen csak rálépőkhöz szól és egy kicsit az ő szüleikhez, testvéreikhez, barátaikhoz, akikkel együtt lehet kalandozni ebben a csodálatos világban. A kötet logikusan haladva, piramisszerűen segít tovább építeni az ismereteiket, ugyanakkor a gyakorlati példák mellett, olyan személyes történeteket oszt meg az olvasókkal, amelyek bemutatják, hogy az elméleti alapokat miként alkalmazta gyerekként a játékban, sőt az élete többi részén is.

Kolibri Kiadó


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Peter’s Planet – A nyár regénye

Bala

KönyvNeked – Könyvajánló hölgyeknek

Glück Viktória

KÖNYVNeked

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben