InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPont

Jó a szakember, de van, amikor a saját kéz is elég. Spórolj az Euronics tanácsaival!

A házfelújítós műsorok egyik csapdája, hogy egy renoválást az elejétől a végéig besűrítik egyetlen órába. Ha ezt te otthon nem is tudod kivitelezni, a jó hír az, hogy vannak egyszerű tippjeink, hogy költséghatékonyan megújítsd otthonod.

Az Euronics szakértői néhány relatív kis anyagi ráfordítással megvalósítható barkácsprojeket gyűjtöttek össze, amelyekkel szakemberek bevonása nélkül szebbé teheted az élettered.

Frissítsd fel a falakat

Ha unod a néhány éves falszínt, vagy valami „baleset” nyomait már bútor tologatással nem tudod eltüntetni, akkor kreativitással, egy kis munkával és néhány doboz festékkel drámai változást érhetsz el. Válassz egy az enterőrhöz illeszkedő színt, készítsd elő megfelelő módon a festendő felületet és a területet, majd jöhet a falfestés. Ha csak egy falat festesz le, az kevesebb költséggel jár, és nem vesz igénybe annyi időt sem, mintha az egész szobát festenéd újra, de az így elért hatás mégis átütő lehet.

A kis módosítás is lehet hatásos

Néha a legkisebb módosítással érjük el a legnagyobb hatást. Ha egy új kilincset vagy szekrényfogantyút választasz, a felszereléshez nem kell más, mint egy fúró-csavarozó. A gyakran egyszínű, sivár falakat egy merészebb képkerettel vagy polccal is feldobhatod. Ehhez mindenképpen jó minőségű ütvefúrót használj! A tiplikről se feledkezz meg, a munkádat pedig nagyban megkönnyítheted egy akkumulátoros csavarozógéppel is.

Megújíthatod a fafelületeket is

Különösen a konyhaszekrényeink hajlamosak az évek során bepiszkolódni, ezeknél pedig kevés költségesebb bútor van a lakásunkban. Jó hír viszont, hogy némi kézügyességgel ezek is megújíthatók. Ehhez első körben le kell szerelned a szekrény ajtajait, fiókjait, egy csiszolólappal – finoman – lecsiszolni a régi festékréteget, majd minél alaposabban portalanítani a felületet. Erre jöhet az alapozó festék, majd egy-két réteg fedőfesték, és száradás után mehet is vissza a helyére a bútorlap. Hasonló módon járhatsz el egy régi faajtóval is. Új trend, amire számos példát találhatsz a közösségi médiában is, hogy az ajtó felületére szabályos közönként egyszerű képkereteket illesztenek a festés előtt. Így a felfrissített darab úgy néz ki, mintha egy hagyományos kazettás ajtó lenne.

Zöldet az erkélyre

Ha csak egy aprócska teraszod van, érdemes elgondolkodnod azon, hogy a balkont dús kertté, vagy akár vadvirágos mezővé varázsold. Azzal, hogy az erkélyeden növényeket termesztesz, megszépíted, zölddé teszed a környezetedet. Ráadásul az élő barikád emelésével csökkented a zajszennyezést, megnehezíted a kártevők lakásba jutását, haszonnövény választásával némi friss zöldséget biztosíthatsz magadnak és családodnak és persze csökkentheted az „élelmiszer-lábnyomodat”. Egy kisebb magaságyást kevesebb mint egy óra alatt megépíthetsz akár egy balkonra is, némi faanyagból, csavarokkal. Mérd le a rendelkezésre álló helyet, majd fűrész vagy akkus fűrész segítségével vágd méretre a deszkákat! Az ágyás négy sarkához használj merevítő gerendát ezekhez rögzítsd a levágott deszkákat a csavarokkal! Nagyon fontos, hogy jó minőségű, tartós anyagot válassz; az akác és a fenyő a legalkalmasabb erre a célra. Amit ne felejts el, hogy ha termelési célra építed a magaságyást, akkor vegyszerrel nem szabad kezelni a fát, csak lenolaj kencével, vagy egyéb természetes anyaggal.

Összegzésül

„Az élettereink felfrissítésének nem kell drágának vagy bonyolult folyamatnak lennie, és legtöbbször mesterembereket sem feltétlenül kell bevonni hozzá. A fentiekhez hasonló projektek bármely árkategóriában vagy képességi szinten javíthatják az otthon töltött idő minőségét, kényelmét. Mi mindig javasoljuk vevőinknek, hogy bátran kérjenek segítséget az üzletekben, egy felkészült értékesítő a legtöbb helyzetre tud tanácsot adni.” – mondta el Barhács Zita az Euronics beszerzője.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben