InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomSzórakozó

„Egy hamisítatlan balatoni estét várok, sok ismerőst és jókedvet”- interjú Geszti Péterrel

„Egy hamisítatlan balatoni estét várok, sok ismerőst és jókedvet”

A legújabb produkciód a Geszti+Jazz+Az+Lányok. Mit gondolsz, ezzel (és az eredeti, Jazz+Az) formációval egy kicsit fogyaszthatóbbá sikerült tenni a magyarok számára a jazz műfaját?

Elképzelhető, bár rengeteg átjárás van nélkülem is a jazz és a pop között. Névadáskor Dés Laci volt a Jazz,  én pedig az Az (valami gyanús rapes-popos fickó), és az ő csodás jazz muzsikusi jelenléte biztos sokak figyelmét ráirányíthatta a Jazz műfajára.

Mint tehetséggondozó, hogyan látod a mai fiatalok helyzetét: ugyanolyan nehéz, könnyebb, vagy esetleg nehezebb manapság Magyarországon művészettel foglalkozó karriert csinálni?

Könnyebb is, nehezebb is. Egyrészt mindenki meg tudja magát mutatni a világnak a social média segítségével, és össze tud kalapálni egy dalt vagy zenét a saját laptopján – ez régen nem így volt. Sem stúdió, sem médiafelület nem állt rendelkezésre, csak keveseknek. Másrészt viszont épp ezért óriási lett a verseny, temérdek produkció születik naponta, és nehéz fenntartani az érdeklődést, ha már az embert megismerték. Ugyanakkor van  még egy változás, mégpedig az, hogy magának  a popzenének, a színvonalas szórakoztatásnak, sőt a művészetnek a társadalmi presztízse is messze alacsonyabb, mint akár tíz éve volt. Emiatt alulfinanszírozott az amúgy is nagyon kicsi piacra készülő produktumok menedzselése, sok jó szakember inkább más szakmákat választ, mert ott többet keres, pedig jó menedzselés nélkül sok fiatal tehetség elkallódhat.

Milyen zenei terveid vannak a jövőre? Számíthatnak a rajongók egy újabb produkcióra/formációra?

Most a Best of Geszti koncertemmel járom az országot, ennek különleges változatát mutatjuk be Paloznakon is. Vannak ebben Rapülők, Jazz+Az, Gringó Sztár és Létvágy dalok, a legismertebb slágereim adják meg a koncert hangulatát. Emellett most adtunk ki egy új dalt, Miamiba mentem címmel, igazi, jókedvű és kortalan nyári slágernek ígérkezik. Mindezen túl újabb musicalek írásával is foglalkozom.

Az idei Jazzpiknik szombatján ti uraljátok majd a színpadot a Geszti+Jazz+Az+Lányokkal. Miben más szerinted ez a zenei fesztivál, mint a többi? Mit jelent neked a Jazzpikniken fellépni?

Egy hamisítatlan balatoni estét várok, sok ismerőst és jókedvet. Úgy tűnik nekem, hogy a JazzPiknik egy igazán exkluzív nyári buli, ahol mindig szuper előadók zenéire mulat  a közönség, miközben vígan lötyögteti roséját. Kifinomult, kellemes világ ez, jó lesz ott lenni, jó lesz ott játszani.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1847010212264169/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

„A jó közönség elég művelt és kicsit spicces” Jön a Paloznaki JazzPiknik!

InfoPont

Rick Astley és a The Jacksons a Jazzpikniken

InfoPont

A new orleans-i jazz Siófokon

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben