InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Holló10- Csúcsgasztronómia a Gozsdu udvarban

Hétköznap este nyolc. A belváros magára ölti esti köntösét, s útnak indul az éjszakába. A Király utcán végigsétálva megannyi turistával, magyarral, egyetemistával és üzletemberrel találkozunk szembe. Az egész napos teendőkből, városnézésből felfrissülni vágyók most egy helyszínen, a Gozsdu Udvarban alkotnak vidáman vibráló tömeget.

 

Amint befordulunk az árkádos udvarrészbe, minket is elkap a hely megkérdőjelezhetetlen frissessége és rögtön tudjuk, a bisztro-éttermek, valamint a szórakozóhelyek fellegvárába csöppentünk bele. Ugyan a hely rengeteg féle-fajta igényt kielégít, az ínyencek valahogy mindig hoppon maradnak, amennyiben teljes értékű gasztro-élményre fáj a foguk. És persze következik a mindent igazolni vágyó költői kérdés: Miért is ne fájna? Amikor a tágas terasszal rendelkező bisztrót nem egészen három hónapja megnyitották, a hely megálmodói az igényes és külön élményt kínáló fogások szerelmeseinek kiszolgálása mentén fektették le az alapköveket.

A galuskák királynője és mangalica édesburgonyával

Amint belépünk a bisztró és étterem különleges atmoszféráját ötvöző, ámde nagyon is letisztult formavilággal rendelkező térbe, rögtön kiszúrjuk a terasz egyik kényelmes kanapéját. Az étlapot mustrálva egyértelművé válik a modern, hangulatos fényjátékkal és lámpásokkal dekorált, ámde paprika-füzérekkel megspékelt bisztró tematikája.

A Holló10 Bisztró ugyanis úgy szeretne kiemelkedőt teljesíteni ízvilágban, hogy közben a tradicionális magyar vonalat sem veti el. És milyen jól teszi! Mind a megkóstolt malacpofa, mind a fantasztikusan puhára sütött mangalica édesburgonya ágyon, valamint kecskesajttal megszórva nagyon bejövős választásnak bizonyult. Az alapanyagok, így az ételek is rendkívül frissek, az adagok pedig bisztró-jellegűek, ami azt jelzi, itt bizony a fogások ízharmóniájára tanácsos összpontosítanunk, semmint a vacsora utáni mindjárt meghalok érzés megszerzésére. A desszertnél sem bírtunk megállni: a Somlói galuska csokis-krémes öntetbe forgatott, tejszínhabbal meglocsolt egyvelege sokkal jobban teljesített, mint a bármely cukrászda hagyományos kínálatában fellelhető édesség.

Összességében azt kell mondjuk, rendkívül kellemes estét töltöttünk el, hangulatos környezetben, profi kiszolgálással és olyan ízekkel, melyeket még garantáltan sokáig fogunk emlegetni.

 

Bővebb információ:


1075, Budapest, Holló utca 10.

+36 30 910 3190
hollo10budapest@gmail.com

www.facebook.com/Hollo10hungary/?fref=ts

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Tedd ragyogóvá az estéd

Bala

Dinner on the Danube – vacsorázz a Dunán elképesztő környezetben!

InfoPont

Budapest Terraces

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben