InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomTrend

FashionGuide – Hogyan vágjunk bele a nyári trendekbe? by CsalárBence

Nagyon is látványosan beköszöntött a nyár és már-már egy kis kánikulával megfűszerezve teszi szebbé mindennapjainkat. Az efféle időjárásváltozások pedig nemcsak a kedvünket befolyásolják, hanem az öltözködésünket is: sokan boldogan – mások kevésbé – elengedik a sötét színeket és zártabb fazonú ruhákat, cipőket, megjelenésükben pedig itt-ott elkezdenek elterjedni a harsányabb tónusok is. Első írásomban azokat a pontokat fogom egy picit kifejteni számotokra, melyeket egy personal styling során ügyfeleimnek minden alkalommal javasolni szoktam, mielőtt őrült tavaszi vásárlásba kezdenének a napsugaras időn felbuzdulva.

Trendek mellett vagy ellen?

Általában azt mondom – pláne 2018-ban -, hogy minden “trendi”. Még akkor is, ha kiráz a hideg ettől a kifejezéstől. Ez pontosan azt takarja, hogy míg tegyük fel a rendszerváltás előtt A és B opció közül választhattunk, addig mostanra gyakorlatilag a lehetőségek száma végtelen, melyet az egyre növekvő online értékesítési divatpiac csak tovább erősített az utóbbi években. Ez lehet annak is az oka, hogy az üzletekben egyszerre találhatunk púder és neon színeket, kockás és csíkos mintákat, valamint trópusi, romantikus, extrém vagy épp minimalista printekkel ellátott ruhadarabokat és kiegészítőket. A ruhák fazonjáról már nem is beszélve. Régebben a nadrágok fazonjának alakulásából meg tudtuk tippelni, hogy melyik évtizedben járunk, manapság pedig trapéz, répa, slim fit, boyfriend és egyenes szárú nadrágokkal egyaránt találkozhatunk az üzletek polcain, szezontól függetlenül.

Találd meg a saját hangodat!

Korábban feltett kérdésemre válaszolva, miszerint mennyire kell meghatározónak lennie bármely divatirányzatnak, trendnek az öltözködésünkben, most külön kitérnék, hiszen nincs két teljesen egyforma testalkattal rendelkező ember, pontosan emiatt nem is áll feltétlenül jól mindenkinek egy-egy új őrület – trendek ide vagy oda. Azt gondolom, hogy érdemes alaposan átgondolni, mielőtt akár trapéznadrág, akár crop top vásárlásra adja valaki a fejét. Keverjük saját ízlésünket a divat legújabb irányzataival!

Járj nyitott szemmel, de légy elfogadó!

Fontos, hogy amit belül érzünk, azt bármennyire is szeretnénk olykor leplezni, gyakorlatilag lehetetlen. Hiába választunk egy tökéletesen összeállított szettet, nagy valószínűséggel az viselne bennünket és nem fordítva. Ezért fontos, hogy ne csak a külsőnkre ügyeljünk, hanem a belső egyensúlyra is. Mielőtt túlságosan spirituális megközelítésnek tartanátok ezt a tanácsomat, próbáljátok ki! Amint egy picit ti is toleránsabbak, nyitottabbak vagyok az új dolgok felé, rögtön kinyíltok és a remek összeállításaitok kapnak egy extra a löketet, amelynek kulcsa a belső kiegyensúlyozottság.

Sosem az árak döntenek!

A legtöbben azt gondolják, hogy a divatos vagy pontosabban megfogalmazva a stílusos öltözködés csak pénz kérdése. Ez a lehető legnagyobb tévedés! Saját tapasztalataim szerint is úgy gondolom, hogy aki képes akár egy turkálóból is a saját stílusának megfelelően felöltözni, na ott rejlik a valódi stílus! Nem mellesleg pedig az előző “leckénk” egy tökéletes megnyilvánulása is egyben, hiszen nem az árcímkék alapján próbáljuk a saját önbecsülésünket egyensúlyba hozni. Vágjunk hát lelkesen az új szezonba és ne felejtsük el, hogy elsősorban önmagunkért – saját stílusunk szerint – és ne a másoknak való megfelelés miatt öltözzünk fel minden reggel!

 

Csalár Bence
www.bencecsalar.com

https://www.facebook.com/BCSmagazine/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A hét legjobb túrája: csütörtökön STYLEWALKER Trip Csalár Bencével!

InfoPont

Tökéletes megjelenés a fesztiválon – így lehetséges!

InfoPont

WonderLab – November

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben