InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKult

Hamarosan kezdetét veszi a Budapest Táncfesztivál

A nemzetközi kulturális esemény 24 előadást és 9 premiert tartogat. A fellépők közt szerepelnek Svájc és Kanada legnevesebb táncegyüttesei, illetve a magyar társulatok legjobbjai is.

A február 15-ei nyitónap egybeesik, -a magyar tánc szentélyének- a Nemzeti Táncszínház új épületének felavatásával, amely a Millenáris Parkban várja a táncművészet szerelmeseit.

A fesztivál Kanadai sztárjai a BJM – Les Ballets Jazz de Montréal, akik Leonard Cohen dalait öntik kecses táncmozdulatokba. Svájcból érkezik Philippe Saire, két előadással; a gyermekek számára koreografált Hocus Pocus, illetve a Vacuum című darabbal, ahol az optikai csalódás és a szereplők világhírű festészeti alkotásokat idéznek Rembrandttól Caravaggioig. A Company Wang Ramirez produkciójában a hipp hopp formanyelve jelenik meg és különleges színpadi eszközök segítségével kelt fantasztikus látványvilágot.

A legnagyobb hazai táncegyüttesek számos kiváló darabbal teszik tiszteletüket. Látható lesz, többek között a Győri Balett Passage címet viselő premierje is. A Kecskemét City Balett Verdi operáját egyesíti a tánc formanyelvével, a Miskolci Balett pedig az Álom luxuskivitelben című darabbal színesíti tovább a választékot. Igazi kuriózumként, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes egyedülálló történelmi néptánc produkciót szerepeltet a fesztivál műsorán, amelyben felelevenednek a dicső Magyar hősök, csaták és szerelmek.

Táncra fel!

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Még szűk egy hétig zenél Budapest

InfoPont

Átadták a Ludwig Múzeum által alapított ARTtransfer díjakat

Glück Viktória

Ön miben hasonlít egy amerikaira? – Átfogó kutatás készült a két ország politikai gondolkodásáról

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben