GRILLEZETT CSIRKE FRISS SALÁTÁVAL
HOZZÁVALÓK:
- 4 csirkecomb
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsd elő a grillsütőt közepes hőfokra.
- Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a paprikát, a kakukkfüvet, a sót és a fekete borsot.
- Dörzsöld be a csirkecombokat ezzel a fűszerkeverékkel, hogy mindenhová egyenletesen jusson.
- Helyezd a csirkecombokat a meleg grillrácsra, és süsd 20-25 percig, amíg a csirkehús teljesen átsül és aranybarnára pirul.
- Ha kész, vedd le a grillről, és hagyd pár percig pihenni, majd tálald friss salátával.
CITROMOS LIMONÁDÉ MENTÁVAL ÉS ZÚZOTT JÉGGEL
HOZZÁVALÓK:
- 4-6 friss citrom
- 1/2 csésze cukor
- 4 csésze víz
- Jégkockák
- Friss mentalevelek (opcionális)
ELKÉSZÍTÉS:
- Ízlés szerint dobálj jeget egy tálba vagy kancsóba és préseld ki a citromok levét.
- Adj hozzá cukrot a citromléhez, majd keverd el, amíg a cukor feloldódik.
- Öntsd hozzá a vizet a citromléhez és a cukorhoz, majd keverd jól össze.
- Ha szereted, tedd hozzá a limonádéhoz a friss mentaleveleket.
- Töltsd félig a poharakat zúzott jéggel, majd öntsd rá a friss citromos limonádét.
- Díszítheted citromkarikákkal és mentalevelekkel is.
Megbolondíthatod a limonádédat, akár erdei gyümölcsdarabokkal, vagy érett déli gyümölcsökkel, esetleg kis bodzával, de akár uborka darabokkal. A legfinomabb nyári hűsítő!
Olvass bele legújabb magazinunkba!