InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

GRILLEZETT CSIRKE FRISS SALÁTÁVAL ÉS HŰS CITROMOS LIMONÁDÉ

Forrás: Pexels

GRILLEZETT CSIRKE FRISS SALÁTÁVAL

HOZZÁVALÓK:

  • 4 csirkecomb
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • Só ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  • Melegítsd elő a grillsütőt közepes hőfokra.
  • Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a paprikát, a kakukkfüvet, a sót és a fekete borsot.
  • Dörzsöld be a csirkecombokat ezzel a fűszerkeverékkel, hogy mindenhová egyenletesen jusson.
  • Helyezd a csirkecombokat a meleg grillrácsra, és süsd 20-25 percig, amíg a csirkehús teljesen átsül és aranybarnára pirul.
  • Ha kész, vedd le a grillről, és hagyd pár percig pihenni, majd tálald friss salátával.
Forrás: Pexels

CITROMOS LIMONÁDÉ MENTÁVAL ÉS ZÚZOTT JÉGGEL

HOZZÁVALÓK:

  • 4-6 friss citrom
  • 1/2 csésze cukor
  • 4 csésze víz
  • Jégkockák
  • Friss mentalevelek (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS:

  • Ízlés szerint dobálj jeget egy tálba vagy kancsóba és préseld ki a citromok levét.
  • Adj hozzá cukrot a citromléhez, majd keverd el, amíg a cukor feloldódik.
  • Öntsd hozzá a vizet a citromléhez és a cukorhoz, majd keverd jól össze.
  • Ha szereted, tedd hozzá a limonádéhoz a friss mentaleveleket.
  • Töltsd félig a poharakat zúzott jéggel, majd öntsd rá a friss citromos limonádét.
  • Díszítheted citromkarikákkal és mentalevelekkel is.

Megbolondíthatod a limonádédat, akár erdei gyümölcsdarabokkal, vagy érett déli gyümölcsökkel, esetleg kis bodzával, de akár uborka darabokkal. A legfinomabb nyári hűsítő!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben