Életmód
Faültetéstől az ásványkeresésig: Föld-napi programajánló
  • 2018. április 5.

Ha szeretnél Te is tenni valamit a Földünkért április 22-én, akkor ne hezitálj sokat, talpra, gyerünk ültetni, szemetet szedni vagy csak megünnepelni a természetet – ehhez összeszedtük Neked a legszuperebb programokat!

ÜLTESS FÁKAT A FÖLDNEK!

A fák bizony nemcsak szépek, de erőteljesen lassítják a klímaváltozást is – ültess legalább egyet a Földért, április 22-én! Mivel évente több mint 15 milliárd fával csökken a Föld erdőállománya az erdőirtás, a földhasználat megváltozása, a városiasodás és a rossz erdőgazdálkodás miatt, a nemzetközi Föld Napja Hálózat arra biztat mindenkit, hogy ültessen fát, minél többet, gyerekei, unokái nevében is. Te is cselekedj és küldj az elültetett csemetéről egy fotót a Föld Napja Alapítványnak, hogy megszámolhassák, hány fával bővelkedünk április 22-én!

Helyszín: Budaörs (az első fa elültetése)

Részletek: http://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=184820


 

EARTH DAY A BARABÁS VILLÁBAN

Öko-bábszínház és mesekuckó, műhelymunka, ültetés, filmvetítés és fantasztikus, a Földet védő emberek és közeg: ez vár Téged, ha ellátogatsz a Barabás Villába -lehetőleg családostul- az EarthDay-re!

Helyszín: Barabás Villa (1122 Budapest, Városmajor utca 44.)

Részletek: http://barabasvilla.hu/naptar/


 

TAVASZKERT DÍSZNÖVÉNY SZAKKIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

Kedves városi kertészek, virág, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók! 2018-ban újra tavaszkert Dísznövény 2018. Szakkiállítás és Vásár a Budai Arborétum a Villányi úton – Virágok, növények kertészeti kellékek és szolgáltatások, gasztronómiai finomságok, természetközeli design alkotások mellett kiállítások, előadások és különféle növényes, zöld programok.
Várunk mindenkit, aki szeretne egy igazi virágos tavaszi hétvégét a városban!

Helyszín: Budai Arborétum (Villányi út 29-43.)

Részletek: https://www.facebook.com/events/202679013648719/


ÁSVÁNYGYŰJTŐ TÚRA PILISJÁSZFALUN

Kutass csodás darabok után a Föld napján, az összes többi túrázóval együtt! Kristályos felületű, vaskos tömeges kalcitok a fehértől a rozsdavörösig minden színben, borsókövek és egyéb, gyönyörű ásványok egy elhagyott bányaudvar szintjein végighaladva – az egyik legjobb program, hogy megünnepeld a Föld napját!

Gyülekezőhely: Pilisjászfalu (vonatállomás parkolója, 10.00)

Részletek: https://www.facebook.com/events/170967806851265/