Gasztro
Farsangozzunk együtt! – A Borbély Családi Pincészet borajánlója
  • 2021. február 15.

Farsang idején mi sem esik jobban, mint egy finom pohár bor a farsangi ételek mellé. Ismét különleges minőségi borokat kínálunk.

Savanyú becsinált leves

Farsangkor kihagyhatatlan egy finom leves, még pedig csakis gazdagon. A savanyú becsinált levest roppant egyszerű elkészíteni. Az előfőzött húsra csak rádobáljuk a sok-sok zöldséget, fűszerekkel bolondítjuk, és végül a tojás, a tejföl és a savanyításhoz használt ecettel tesszük fel a koronát az ételre.

Kőmagas
Badacsonyi Rajnai rizling


Részeges csirke

Finom fehér borral locsoljuk meg a csirkét, füstölt szalonna darabokat tűzdelünk mellé a pároláshoz. Ha megpuhult, máris mehet a sütőbe. Friss, ropogós lesz, csak locsolgassuk hűségesen locsolgassuk a pompás boros levével. A világ legegyszerűbb ételének titka a tökéletes ízvilágú fehér borban rejlik.

“Fröccsnekisjó”
Friss Olasz rizling


Farsangi fánk

Mi jut először az eszünkbe a farsangról? Nagymamáink farsangi fánkja, finom porcukorral megszórva, saját házi lekvárral a közepén, hányszor okozott boldog perceket kicsiknek és nagyoknak. A szalagos farsangi fánk hagyományos fajtáját idén is érdemes elkészíteni, rendkívül könnyű tésztája miatt nem terheli meg a gyomrot.

„nemszáraz” Badacsonyi Szürkebarát
Félédes fehérbor

www.borbelypince.hu
Facebook/borbelypince


Olvass bele a magazinunkba is: