Farsang idején mi sem esik jobban, mint egy finom pohár bor a farsangi ételek mellé. Ismét különleges minőségi borokat kínálunk.
Savanyú becsinált leves
Farsangkor kihagyhatatlan egy finom leves, még pedig csakis gazdagon. A savanyú becsinált levest roppant egyszerű elkészíteni. Az előfőzött húsra csak rádobáljuk a sok-sok zöldséget, fűszerekkel bolondítjuk, és végül a tojás, a tejföl és a savanyításhoz használt ecettel tesszük fel a koronát az ételre.
Kőmagas
Badacsonyi Rajnai rizling
Részeges csirke
Finom fehér borral locsoljuk meg a csirkét, füstölt szalonna darabokat tűzdelünk mellé a pároláshoz. Ha megpuhult, máris mehet a sütőbe. Friss, ropogós lesz, csak locsolgassuk hűségesen locsolgassuk a pompás boros levével. A világ legegyszerűbb ételének titka a tökéletes ízvilágú fehér borban rejlik.
„Fröccsnekisjó”
Friss Olasz rizling
Farsangi fánk
Mi jut először az eszünkbe a farsangról? Nagymamáink farsangi fánkja, finom porcukorral megszórva, saját házi lekvárral a közepén, hányszor okozott boldog perceket kicsiknek és nagyoknak. A szalagos farsangi fánk hagyományos fajtáját idén is érdemes elkészíteni, rendkívül könnyű tésztája miatt nem terheli meg a gyomrot.
„nemszáraz” Badacsonyi Szürkebarát
Félédes fehérbor
www.borbelypince.hu
Facebook/borbelypince
Olvass bele a magazinunkba is:
Olvass bele legújabb magazinunkba!